Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Vad betyder stjärnorna på Netflix?

Datum: 30/01/2016 | Inga kommentarer Nyheter

netflix-indhold-danmark-287x300Du har säkert lagt märke till stjärnorna som finns intill tusentals av de filmer och serier som finns på streamingtjänsten Netflix, men vad betyder de egentligen? Låt det sägas med en gång att stjärnorna inte enbart är ett uttryck för vad andra Netflix-medlemmar anser om den gällande filmen eller serien.

Stjärnorna är nästan uteslutande ett uttryck för din egen smak och vad du hittills har sett på Netflix. Det är således inte en betygsskala som det exempelvis är på IMDB som är baserat på användarnas recensioner. Stjärnskalan på Netflix heller inte huruvida titlarna har fått goda recensioner i pressen eller om de är generellt populära.

Netflix utvecklar en karaktär av dina egna betyg och tittarvanor och använder därtill en algoritm för att rekommendera flmer och serier till dig. Vidare använder Netflix andra faktorer som genre och undergenre, hur du har bedömt det du har sett, din streamingaktivitet, tillgängligt urval och hur andra medlemmar med samma preferenser som dig har bedömt filmer och serier.

Om du upplever att många filmer och serier har få stjärnor, även om det är några du gillar eller om du ser en massa som du inte gillar, så är den bästa lösningen att börja bedöma det du ser. För ju fler saker Netflix lär sig om dig, desto bättre förslag kan de också ge dig och därför bli mer precisa i sina rekommendationer.

Når du recenserar filmer och serier, så betyder stjärnorna följande;

1 stjärna: Hatar den
2 stjärnor: Gillar inte den
3 stjärnor: Gillar den
4 stjärnor: Gillar den verkligen
5 stjärnor: Älskar den

Du kan se vilka filmer och serier du har recenserat genom att klicka på recensioner under Min profil-sektionen under Ditt Konto.    Skriv kommentar