Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Premiärdatum och trailer till danska Chosen

Datum: 20/12/2021 | Inga kommentarer Nyheter

Idag släpper Netflix premiärdatum och trailer till danska Chosen. Serien har premiär på Netflix den 27 januari och består av sex avsnitt. Chosen är skapad av Christian Potalivo och Jannik Tai Mosholt – producent och manusförfattare för danska succéserien The Rain.

Chosen är en coming of age-berättelse som utspelar sig i sci-fi-världen. Serien kretsar kring en ung tjej vars verklighet plötsligt vänds upp och ner när allt hon trodde att hon visste visar sig vara fel, och inser att världen inte är så säker och lycklig som hon trott. Det är också en spännande och absurd berättelse om tonårslivet med social press, hemligheter, lögner och identitet – som utspelas i utkanten av Danmark.

Emma har alltid känt sig annorlunda än de andra i Middelbo – en liten dansk stad som blev världsberömd när det sas att en meteor kom in i atmosfären och träffade staden 17 år tidigare. Middelbo är inte längre vad det har varit, och frågan är om staden någonsin har varit vad det har låtsas vara? När Emma av misstag upptäcker att hela historien om meteoren är en lögn avslöjas en farlig och osannolik sanning om den sömniga staden – något som är mycket farligare och mer otroligt än hon någonsin kunnat föreställa sig. Var det en meteor som träffade den lilla staden för 17 år sedan eller var det något mycket mer kraftfullt? Med denna nyupptäckta insikt tvingas Emma inse att hon är ensam och att varken hennes vänner eller samhället kommer att rädda henne under denna tid i livet då hon behöver dem som mest.

I rollerna syns Malaika Berenth Mosendane (Emma), Andrea Heick Gadeberg (Marie), Andreas Dittmer (Frederik), Albert Rudbeck Lindhardt (Mads), Mohamed Djeziri (Elvis), Magnus Juhl Andersen (Jonas), Anders Heinrichsen (Lukas), Line Kruse (Lykke), Henrik Prip (Hans), Marie Louise Wille (Susan), Ken Vedsegaard (Thomas) och Nikolaj Kopernikus (Adrian).

Chosen är regisserad av Kaspar Munk och skapad av de internationellt hyllade filmskaparna Jannik Tai Mosholt och Christian Potalivo från det danska produktionsbolaget Tall & Small. Duon är också exekutiva producenter för den danska Netflix-serien Nissar samt manusförfattare och producent för succéserien The Rain, som hittills är en av Netflix mest sedda icke engelskspråkiga serier.    Skriv kommentar