Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Rojda Sekersöz regisserar ny svensk coming of age-serie för Netflix

Datum: 09/07/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Kärlek, vänskap och arv. Möt de privilegierade studenterna på en prestigefylld svensk internatskola som försöker hitta sin väg i livet, precis som vilka tonåringar som helst.

Den kommande Netflix-serien, som ännu inte fått någon titel, kommer att bestå av sex avsnitt och är ett coming of age-drama regisserat av Rojda Sekersöz – tidigare känd från kritikerrosade Dröm Vidare och En komikers uppväxt. Serien är skapad av Lisa Ambjörn (Sommaren -85 och White Wall), Lars Beckung (Tårtgeneralen) samt Camilla Holter (Rinkside och Playmakers) och kommer produceras av Nexiko.

När Prins Wilhelm anländer till en prestigefylld internatskola får han äntligen en möjlighet att utforska vem han är och vilket slags liv han verkligen vill leva. Wilhelm börjar drömma om en framtid i frihet fylld av villkorslös kärlek långt bortom alla kungliga åtaganden, men när han en dag plötsligt blir näst på tur i tronföljden står han inför valet: kärlek eller plikt.

Läs hela artikeln…


Premiärdatum för Away med Hilary Swank

Datum: 07/07/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Från en av skaparna bakom Friday Night Lights och Parenthood kommer nu en storslagen och emotionell berättelse om kärlek och uppoffring, med tvåfaldigt Oscarbelönade Hilary Swank i huvudrollen. Away är delvis regisserad av Charlotte Brändström och har premiär på Netflix den 4 september.

Away är ett spännande och emotionellt drama som hyllar de otroliga framsteg som människor kan uppnå och de personliga uppoffringar de tvingas göra på vägen. När den amerikanska astronauten Emma Green (Hilary Swank) förbereder sig för att leda en internationell besättning på det första uppdraget till Mars, måste hon försona sig med beslutet att lämna både sin man (Josh Charles) och tonårsdotter (Talitha Bateman) när de behöver henne som mest. När besättningens resa ut i rymden intensifieras blir både gruppens personliga dynamik och effekterna av att vara borta från nära och kära alltmer komplexa.

Läs hela artikeln…Då återvänder The Rain med en tredje och sista säsong

Datum: 17/06/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Den 6 augusti 2020 återvänder den danska originalserien The Rain med en tredje och sista säsong. I rollerna syns bland andra svenskarna Alba August, Evin Ahmad och Johannes Kuhnke, samt danska Lucas Lynggaard Tønnesen.

Den första säsongen av The Rain, Netflix första nordiska originalserie, hade premiär i maj 2018 och fängslade snabbt unga tittare världen över – från seriens hemland Danmark till Tyskland, Polen, Frankrike, Brasilien, Mexiko och USA. Idag har serien setts av över 30 miljoner människor och är en av Netflix mest sedda icke engelskspråkiga originalserier.

Läs hela artikeln…


Evin Ahmad spelar huvudrollen i Jens Lapidus ‘Snabba Cash’

Datum: 13/06/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Inspelningen av Snabba Cash har precis påbörjats i Stockholm. Den svenska Netflix-serien är skapad av manusförfattaren Oskar Söderlund och den bästsäljande författaren Jens Lapidus. Snabba Cash produceras av SF Studios, produktionsbolaget bakom den framgångsrika och kritikerrosade filmtriologin Snabba Cash.

Evin Ahmad, känd från filmen Dröm Vidare och Netflix-serierna Störst av allt och The Rain S2, spelar huvudrollen som Leya. Förutom roller inom film och tv är Evin också författare och en del av Dramatens teaterensemble. I roller syns även Alexander Abdallah, Ali Alarik, Olle Sarri och Dada Fungula Bozela – samt Jozef Wojciechowicz (Z.E) i en biroll.

Läs hela artikeln…


Aliette Opheim och Valter Skarsgård gör roller i den nya isländska serien Katla

Datum: 30/05/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Inspelningen av den nya isländska serien Katla har startat!

I rollerna syns bland andra svenska Aliette Opheim och Valter Skarsgård, tillsammans med isländska Guðrún Ýr Eyfjörð, Íris Tanja Flygering, Ingvar Sigurðsson, Þorsteinn Bachmann, Sólveig Arnarsdóttir, Guðrún Gísladóttir, Baltasar Breki samt Björn Thors.

Ett år efter vulkanen Katlas våldsamma utbrott upphör plötsligt lugnet i den lilla staden Vik, då det visar sig att vulkanen fortfarande är aktiv. Isen runt vulkanen har börjat att smälta, området har börjat evakueras och det enda sättet att ta sig in till byn är genom att korsa floden Markarfljót.

Området blir alltmer apokalyptiskt och Vík har förklarats som farligt område. Mystiska element, som länge legat djupt nedfrusna i glaciären, börjar plötsligt dyka upp och får konsekvenser som ingen någonsin hade kunnat förutse.

Läs hela artikeln…