Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Se trailern till andra säsongen av Sex Education

Datum: 08/01/2020 | Inga kommentarer

Idag släpper Netflix trailern till den andra säsongen av Sex Education. Serien består av åtta avsnitt och har premiär på Netflix den 17 januari.

Sex Education handlar om Otis Milburn, en socialt tafatt gymnasieelev som bor tillsammans med sin mamma, sexterapeuten Jean. Under den första säsongen grundade Otis och hans vän Maeve Wiley en sexklinik på skolan, där de drog nytta av hans kunskaper och talang för sexrådgivning. I säsong två måste Otis lära sig behärska sina nyfunna sexuella behov för att kunna ta nästa steg med flickvännen Ola, samtidigt som han behöver hantera sin numera ansträngda relation till Maeve. Under tiden har Moordale Secondary drabbats av ett klamydiautbrott som visar på behovet av bättre sexualundervisning på skolan, samtidigt som nya ungdomar kommer till staden och utmanar status quo.

Läs hela artikeln…


De gör rollerna i danska Equinox

Datum: 20/12/2019 | Inga kommentarer

Inspelningen av den danska originalserien Equinox har precis startat.

Serien baseras på den hyllade podcasten Equinox 1985 och i rollerna syns bland andra Danica Curcic (Bron, Warrior), Viola Martinsen (When the Dust Settles), Lars Brygmann (Dicte) och Hanne Hedelund (Borgen).

Equinox är en karaktärsdriven och övernaturlig thriller om en ung kvinna vid namn Astrid, som blivit starkt påverkad av hennes systers och systerns skolklass mystiska försvinnande.

Serien utspelar sig i Danmark och pendlar fram och tillbaka mellan nutid och år 1999, då allting började.

Läs hela artikeln…Premiärdatum för Dracula med Claes Bang

Datum: 15/12/2019 | Inga kommentarer

Från skaparna av Sherlock kommer en ny berättelse om legenden greve Dracula. Serien, med Claes Bang i huvudrollen, har premiär på Netflix den 4 januari.

Dracula är en serie i tre avsnitt och baserad på den ikoniska berättelsen av Bram Stoker. I rollerna syns bland andra Claes Bang, Lyndsey Marshal, Chanel Cresswell, Matthew Beard, Lydia West, Paul Brennen, Sarah Niles, Sofia Oxenham, John McCrea, Phil Dunster samt nykomlingen Millicent Wong.

Serien regisseras av Jonny Campbell, Damon Thomas och Paul McGuigan. Serien är skriven och skapad av Steven Moffat och Mark Gatiss samt exekutivt producerad av Mark Gatiss, Steven Moffat, Sue Vertue från Hartswood Films och Ben Irving från BBC.

Läs hela artikeln…


Berättelsen om det svenska musikundret Spotify blir Netflix-serie

Datum: 11/12/2019 | Inga kommentarer

Idag tillkännager Netflix en ny originalserie om Spotify; det svenska startupbolaget som skakade om hela musikbranschen och har utvecklats till en av världens ledande musiktjänster. Serien är inspirerad av boken ‘Spotify Inifrån’ av Sven Carlsson och Jonas Leijonhufvud – båda journalister på Dagens Industri – och kommer att produceras av Yellow Bird UK som även producerar den kommande Netflix-serien Young Wallander. För regi står Per-Olav Sørensen (Störst av allt, Home for Christmas och Nobel) och exekutiv producent är Berna Levin (Young Wallander, Hidden och The Girl in the Spider’s Web).

Tesha Crawford, Director of International Originals Northern Europe på Netflix: “Berättelsen om Spotifys grundande är ett bra exempel på hur lokala historier kan få globala genomslag. Vi är verkligen spända över att få möjlighet att filmatisera denna framgångssaga och ser även fram emot att fortsätta vårt fantastiska samarbete med Per-Olav Sørensen och teamet på Yellow Bird UK.”

Läs hela artikeln…


Se trailern till thrillerserien Messiah

Datum: 04/12/2019 | Inga kommentarer

Den 1 januari 2020 har den provokativa och geopolitiska thrillerserien Messiah premiär på Netflix. Serien utspelar sig i gränslandet mellan politik och tro i en era då sociala medier har stort inflytande på människors tankar och åsikter. Serien är skapad av Michael Petroni och i rollerna syns bland andra Michelle Monaghan, Mehdi Dehbi, Tomer Sisley och John Ortiz.

När CIA-officern Eva Geller avslöjar ny information om en okänd man som genom offentliga framträdanden drar till sig stor internationell uppmärksamhet påbörjar hon en utredning om hans ursprung.

Allt eftersom mannen drar till sig fler följare, som tror att han kan utföra mirakel, börjar även medier världen över att fascineras av den karismatiska mannen. Geller behöver kämpa mot klockan för att hinna avslöja mysteriet; är han en gudomlig varelse eller en farlig bedragare som riskerar att vända upp och ner på den globala geopolitiska ordningen? Under berättelsens gång vävs flera olika perspektiv samman – en israelisk underrättelsetjänsteman, en präst från Texas och hans dotter, en palestinsk flykting samt journalisten som bevakar händelserna.

Läs hela artikeln…