Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Teaterförbundet och Netflix tecknar unikt avtal

Datum: 17/03/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Teaterförbundet och Netflix är stolta över att idag kunna tillkännage ett formellt partnerskap och ett framgångsrikt genomförande av ett kollektivt ramavtal till förmån för den svenska film- och Tv-branschen. Det är första gången i Sverige som en streamingtjänst tecknar ett kollektivt avtal med Teaterförbundet.

Netflix och Teaterförbundet har arbetat hårt för att skapa en relation präglad av ömsesidigt förtroende, respekt och engagemang för svensk filmkultur. Det nya kollektiva ramverket består av en unik ersättningsmodell framtaget för att ytterligare premiera kreatörer bakom populära serier som skapats för Netflix i Sverige. Båda parter är överens om att detta är ett viktigt steg för att säkerställa rättvis och lämplig ersättning, samt utveckla Netflix närvaro och engagemang för svenskt kulturliv och svenska produktionspartners.

Läs hela artikeln…


Se trailern till Spenser Confidential med Mark Wahlberg

Datum: 25/01/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Den 6 mars har actionkomedin Spenser Confidential premiär på Netflix. Filmen är regisserad av Peter Berg och i huvudrollen syns Mark Wahlberg.

Den före detta polisen Spenser (Mark Wahlberg) är mer känd för att skapa än att lösa problem. Han har precis släppts ut ur fängelset och är beredd att lämna Boston, men tvingas först hjälpa sin tidigare boxningscoach och mentor, Henry, med den lovande talangen Hawk – en fräck och rättfram MMA-fighter som är övertygad om att han kommer bli en tuffare motståndare än Spenser någonsin var. När Spensers två före detta kollegor hittas mördade bestämmer han sig för att rekrytera Hawk och sin frispråkiga exflickvän Cissy för att ta reda på vad som har hänt och skipa rättvisa.

Läs hela artikeln…Se trailern till andra säsongen av Sex Education

Datum: 08/01/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Idag släpper Netflix trailern till den andra säsongen av Sex Education. Serien består av åtta avsnitt och har premiär på Netflix den 17 januari.

Sex Education handlar om Otis Milburn, en socialt tafatt gymnasieelev som bor tillsammans med sin mamma, sexterapeuten Jean. Under den första säsongen grundade Otis och hans vän Maeve Wiley en sexklinik på skolan, där de drog nytta av hans kunskaper och talang för sexrådgivning. I säsong två måste Otis lära sig behärska sina nyfunna sexuella behov för att kunna ta nästa steg med flickvännen Ola, samtidigt som han behöver hantera sin numera ansträngda relation till Maeve. Under tiden har Moordale Secondary drabbats av ett klamydiautbrott som visar på behovet av bättre sexualundervisning på skolan, samtidigt som nya ungdomar kommer till staden och utmanar status quo.

Läs hela artikeln…


De gör rollerna i danska Equinox

Datum: 20/12/2019 | Inga kommentarer Nyheter

Inspelningen av den danska originalserien Equinox har precis startat.

Serien baseras på den hyllade podcasten Equinox 1985 och i rollerna syns bland andra Danica Curcic (Bron, Warrior), Viola Martinsen (When the Dust Settles), Lars Brygmann (Dicte) och Hanne Hedelund (Borgen).

Equinox är en karaktärsdriven och övernaturlig thriller om en ung kvinna vid namn Astrid, som blivit starkt påverkad av hennes systers och systerns skolklass mystiska försvinnande.

Serien utspelar sig i Danmark och pendlar fram och tillbaka mellan nutid och år 1999, då allting började.

Läs hela artikeln…


Premiärdatum för Dracula med Claes Bang

Datum: 15/12/2019 | Inga kommentarer Nyheter

Från skaparna av Sherlock kommer en ny berättelse om legenden greve Dracula. Serien, med Claes Bang i huvudrollen, har premiär på Netflix den 4 januari.

Dracula är en serie i tre avsnitt och baserad på den ikoniska berättelsen av Bram Stoker. I rollerna syns bland andra Claes Bang, Lyndsey Marshal, Chanel Cresswell, Matthew Beard, Lydia West, Paul Brennen, Sarah Niles, Sofia Oxenham, John McCrea, Phil Dunster samt nykomlingen Millicent Wong.

Serien regisseras av Jonny Campbell, Damon Thomas och Paul McGuigan. Serien är skriven och skapad av Steven Moffat och Mark Gatiss samt exekutivt producerad av Mark Gatiss, Steven Moffat, Sue Vertue från Hartswood Films och Ben Irving från BBC.

Läs hela artikeln…