Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Lisa Langseths Kärlek & anarki kommer till Netflix den 4 november

Datum: 18/09/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Underskatta aldrig betydelsen av en utmaning. Gör er redo för kontorsdrama – Kärlek & anarki har premiär på Netflix den 4 november.

Serien, som består av åtta avsnitt, kretsar kring Sofie (Ida Engvoll), en karriärsdriven konsult och gift tvåbarnsmamma. När Sofie får i uppdrag att modernisera ett gammalt anrikt bokförlag träffar hon den yngre it-teknikern Max (Björn Mosten), och en oväntad lek tar vid.

I smyg börjar Sofie och Max utmana varandra att göra saker som ifrågasätter de sociala normerna. Det börjar oskyldigt, men i takt med att leken blir allt mer vågad, får den också oanade konsekvenser.

Läs hela artikeln…


David Dencik medverkar i danska serien The Chestnut Man

Datum: 16/09/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Inspelningen av The Chestnut Man har precis startat i Köpenhamn. Den psykologiska danska thrillern har sina rötter i Nordic Noir-genren och är baserad på den hyllade romanen ‘The Chestnut Man’ av Søren Sveistrup (The Killing).

I rollerna syns David Dencik (Störst av allt, Chernobyl, James Bond ‘No Time To Die’), Danica Curcic (The Mist, Equinox), Mikkel Boe Følsgaard (The Rain, A Royal Affair), Iben Dorner (Borgen) och Lars Ranthe (Ride Upon The Storm).

The Chestnut Man är en karaktärsdriven thriller som utspelar sig i en lugn förort till Köpenhamn, där polisen gör en fruktansvärd upptäckt en blåsig oktobermorgon. En ung kvinna hittas brutalt mördad på en lekplats, hennes ena hand saknas och ovanför henne hänger en liten gestalt gjord av kastanjer. Den ambitiösa unga kriminalaren Naia Thulin (Danica Curcic) tilldelas fallet tillsammans med sin nya partner, Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard). De upptäcker snart ett mystiskt bevis tillhörande kastanjemannen – bevis kopplat till en tjej, dottern till politikern Rosa Hartung (Iben Dorner), som försvann ett år tidigare och antogs vara död. Serien består av sex avsnitt och kommer att produceras av SAM Productions (Ragnarök) och regisseras av Mikkel Serup (The Killing).

Läs hela artikeln…Helena Bergström regisserar filmen Dancing Queens för Netflix

Datum: 04/09/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Den hyllade skådespelerskan och regissören Helena Bergström kommer att regissera den kommande Netflix-filmen Dancing Queens – ett drama om att våga omfamna det oförutsägbara och vara öppen för kärlek och vänskap i alla dess former. Sweetwater Productions kommer att producera filmen.

I rollerna syns Molly Nutley, Marie Göranzon, Claes Malmberg, Christopher Wollter, Rakel Wärmländer, Ann Westin, Max Ulveson, Mattias Nordkvist, Razmus Nyström, André Christenson, Emil Almén, Fredrik Robertsson, Robert Fux, Louie Indriana, Dominika Peczynski och Fredrik Quinones, som både gör sin skådespelardebut och står för filmens koreografi.

Läs hela artikeln…


De medverkar i Guillermo del Toros Pinocchio

Datum: 02/09/2020 | Inga kommentarer Nyheter

I dag presenterar Netflix de medverkande i Oscarsbelönade Guillermo del Toros kommande stop-motion-animerade musikal Pinocchio.

Nykomlingen Gregory Mann kommer att spela Pinocchio med Ewan McGregor som syrsan och David Bradley (Harry Potter-filmerna, Game of Thrones) som Geppetto. Bland övriga medverkande finns Oscarsvinnarna Tilda Swinton och Christoph Waltz, Finn Wolfhard (Stranger Things), Oscarsvinnaren Cate Blanchett, John Turturro (The Batman), Golden Globe-vinnaren Ron Perlman (Nightmare Alley), Tim Blake Nelson (Watchmen) och Burn Gorman (Enola Holmes).

Den här stop-motion-musikalen bygger på den klassiska berättelsen av Carlo Collodi och följer en trädocka som väcks till liv på magisk väg av sin pappas önskan och som sedan ger sig ut på en otrolig resa. Filmen utspelar sig när fascismen är på frammarsch i Mussolinis Italien och del Toros Pinocchio är en berättelse om kärlek och uppror när Pinocchio kämpar med att leva upp till sin pappas förväntningar.

Läs hela artikeln…


Roar Uthaug gör norsk långfilm för Netflix

Datum: 25/08/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Netflix presenterar idag den norska action- och äventyrsfilmen Troll.

För regi står den hyllade filmskaparen Roar Uthaug, med filmer som Tomb Raider och Vågen på sin resumé. Espen Horn och Kristian Strand Sinkerud från Motion Blur, som också är produktionsbolaget bakom den norska Netflix-filmen Kadaver, kommer att producera.

I djupet av Dovrefjell vaknar något gigantiskt efter 1000 års fångenskap. Varelsen förstör allt den möter och närmar sig Norges huvudstad i rasande fart. Men hur kan man stoppa något som man bara trodde fanns i norska folksägner?

Läs hela artikeln…