Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Författaren bakom ‘Bron’ klar med svensk Netflix-serie

Datum: 20/10/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Streamingtjänsten Netflix kan idag presentera sin första svenska serie ‘Störst av Allt’ – på engelska ‘Quicksand’, som är baserad på den framgångsrika romanen med samma namn skriven av Malin Persson Giolito.

Manuskriptet till serien skrivs av Camilla Ahlgren, som också låg bakom historien på den populära dansk/svenska serien ‘Bron’, som för övrigt snart återkommer på tv med fjärde och sista säsongen.

‘Störst av Allt’ (Quicksand) handlar om studenten Maja Norbrog som efter en masskjutning på en av Stockholms mest prestigefulla skolor blir utpekad som hjärnan bakom det hela. Medan ärendet nystas upp blir Majas liv och privata detaljer om hennes förhållande med Sebastian Fagerman och hans dysfunktionella familj avslöjad.

Serien produceras av Pontus Edgren (‘The 100-Year-Old Man Who Climbed Out of the Window and Disappeared’) och går i produktion under 2018.

Det är inte första gången som den amerikanska streamingtjänsten kastar sig över originalinnehåll rån Skandinavien. Tidigare i år kunde Netflix nämligen avslöja att också en dansk originalserie också är på väg. ‘The Rain‘ heter den danska serien som beskrivs som en apokalyptisk serie som tar utgångspunkt från en ödeläggande biologisk katastrof som slår mot Danmark.

‘The Rain’ får premiär på Netflix Sverige under 2018    Skriv kommentar