Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Testa din 4K Ultra HD TV med denna Netflix-film

Datum: 02/11/2016 | Inga kommentarer Nyheter

maridian-netflix-4k-ultra-hd-uhd-film-test-300x169Är du en av de få lyckliga som har en 4K Ultra HD TV ståendes där hemma och samtidigt prenumererar på det stora Netflix-medlemskapet, så har Netflix precis gjort en ny kortfilm tillgänglig som ger dig allt vad angår effekter och bildkvalitet. Filmen heter Meridian och kan hittas på streamingtjänsten Netflix.

Meridian är gjord för internt bruk hos Netflix för att testa och utvärdera allt från prestanda av videocodecs till sättet signalen från Netflix ser ut på en 4K Ultra HD TV. Filmen är således inspelad i riktig 4K HDR med 60 frames per sekund och med en ljusstyrka upp till 4000 nits samt Dolby Atmos-ljud. Meridian presterar något av det yppersta inom videoteknologi som till och med kan få de bästa kodarna att svettas. Där är till exempel en gammal och grynig video med en massa rörelse samt cigarettrök, dimma, bakomliggande föremål samt andra former av visuellt brus.

Om man inte har möjlighet att se Netflix i 4K där hemma, så har Netflix gjort det möjligt att ladda ner filmen i MXF-format. Det kan göras här: Link.

Alla andra utan tekniskt intresse och som endast önskar att se Meridian, som handlar om en märklig historia om en mytisk kvinna klädd i vitt , så kan filmen ses på Netflix här: Link.    Skriv kommentar