Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Upptäck hur maten formar vår värld i dokumentärserien Cooked

Datum: 12/02/2016 | Inga kommentarer Nyheter

cookedliteFrån bästsäljande författaren Michael Pollan (The Botany of Desire, The Omnivore’s Dilemma, In Defense of Food) och Oscar-belönade filmskaparen Alex Gibney (Steve Jobs: The Man in the Machine, Going Clear: Scientology and the Prison of Belief, Taxi to the Dark Side, Enron: The Smartest Guys in the Room) kommer Netflix dokumentärserie Cooked. Serien har sin utgångspunkt i vårt grundläggande behov av att laga mat och menar att vi måste blåsa nytt liv i förlorade kulinariska traditioner och återställa balansen i våra liv.

Under fyra episoder undersöks de fysiska element som använts genom tiden för att omvandla råvaror till delikata anrättningar: eld, vatten, luft och jord.

Cooked är en fängslande och lärorik djupdykning i mat och matlagning och tittar närmare på matens förenande egenskaper. Serien tar hjälp av de fyra elementen – eld, vatten, luft och jord – för att utforska vad mat betyder för oss människor. Serien har sin utgångspunkt i vårt grundläggande behov av att laga mat och hävdar att vi måste blåsa nytt liv i förlorade kulinariska traditioner för att skapa ett djupare och mer meningsfullt band med de ingredienser och matlagningstekniker som vi använder.

Cooked har premiär på Berlinale Film Festival den 16 februari och lanseras globalt på Netflix den 19 februari.

Se trailern här;    Skriv kommentar