Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

The Witcher’ kommer som tv-serie på Netflix

Datum: 08/07/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Netflix håller på att utveckla en ny engelskspråkig dramaserie baserad på fantasyfallet ‘The Witcher’ av den polska författaren Andrzej Sapkowski.

Det skriver The Verge.

‘The Witcher’ handlar om häxan Geralt of Rivia, som ser en monsterjägare som i sin ungdom utvecklade övernaturliga krafter som gjorde det möjligt att bekämpa blodtörstiga monster.

“Jag är begeistrad över att Netflix vill filmatisera mina historier samtidigt som de håller sig till det ursprungliga materialet och temat som jag har använt mer än 30 år på att skapa “ säger Sapkowski. ”Jag är spänd på vårt samarbete och det team som har samlats för att väcka liv i det jag skapat.”

Andrzej Sapkowski kommer själv bevittna filmatiseringen som kreativ konsulent. Utöver det komemr Sean Daniel (‘The Mummy’, ‘The Expanse’) och Jason Brown (‘The Expanse’) vara tillknutna som producenter.

“Andrzej Sapkowski har skapat en rik och oförglömlig värld, som både är magisk och välkänd,” säger Erik Barmack, Netflix Vice President for international series “Vi kan inte vara mer begeistrade över att ge ‘The Witcher’ sagan till våra medlemmar.”

Bokserien har översatts till mer än 20 språk och har utvecklat sig till en populär dataspels-franchise.

Det finns inga upplysningar om när ‘The Witcher Saga’ kan ses på Netflix Sverige, men serien får förmodligen premiär under 2018 eller 2019.    Skriv kommentar