Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

“The Haunting of Hill House” återkommer som antologiserie

Datum: 03/04/2019 | Inga kommentarer Nyheter

Det är fyra månader sedan “The Haunting of Hill House” hade premiär på Netflix Sverige och slog undan benen på alla skräckfans.

Nu kan Netflix äntligen avslöja att “The Haunting of Hill House” återkommer – dock inte med någon andra säsong.

“The Haunting of Hill House” blir nämligen en antologiserie. Det innebär att den nya säsongen får ett helt nytt tema samt skådespelare utan koppling till den första säsongen. Precis som när det gäller en annan Netflix-serie: ”Black Mirror”.

Netflix kan redan avslöja namnet på den nya säsongen i antologiserien, och det är “The Haunting of Bly Manor”.

Titeln refererar till den psykologiska horrornovellen “The Turn of the Screw” från 1898 av Henry James, som utspelar sig i en övergiven bondgård. Där bor föräldralösa barn tillsammans med deras kvinnliga guvernant och en del ovälkomna spöken…

Historien har filmatiserats flera gånger. Senast av BBC under 2009 i filmen med samma namn som novellen, med bl.a.Michelle Dockery och Sue Johnston på rollistan.

Skaparna av den första säsongen av “The Haunting of …”, Mike Flanagan och Trevor Macy, kommer också att ligga bakom “The Haunting of Bly Manor”.

Netflix kan dessutom avslöja att samma serieskapare har ingått ett exklusivt avtal med streamingtjänsten, och kommer att vara med att utveckla fler (skräck) serier i framtiden.

Det är ännu för tidigt att sia om ett premiärdatum för “The Haunting of Bly Manor”, men serien landar förmodligen hos Netflix i början av 2020.

Se “The Haunting of Hill House” på Netflix Sverige.    Skriv kommentar