Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Spike Lee gör om sin debutfilm till Netflix-serie

Datum: 22/10/2016 | Inga kommentarer Nyheter

shes-gotta-have-it-spike-lee-serie-netflix-300x168Den amerikanska regissören Spike Lee, som framför allt slog igenom med filmen Malcolm X från 1992 har ingått ett samarbete med Netflix om att göra om sin revolutionära debutfilm; She’s Gotta Have It från 1986 till en originalserie. Det skriver Netflix i ett pressmeddelande.

Spike Lee är själv regissör av den 10 avsnitt långa serien som kommer bjuda på en uppdaterad och modern version av originalhistorien som handlar om Nola Darling som är en konstnär, bosatt i Brooklyn, New York i slutet på 20-talet. Här kämpar hon med att definiera sig själv och fördela sin tid mellan vänner, arbete och hennes tre älskare; modellen Greer Child, investeringsrådgivaren Jamie Overstreet och hippien Mars Blackman.

Förutom att regissera sä är Spike Lee också skaparen av serien och kommer vara producent tillsammans med sin fru; Tonya Lewis Lee.

Spike Lee säger i samband med offentliggörandet; “She’s Gotta Have It har en speciell plats i mitt hjärta. Vi gjorde filmen i löpet av 12 dagar under en varm sommar 1985 med en måttlig budget på 175 000 dollar. Nu 30 år efter premiären hade min fru visionen att göra om filmen till serie. Hon kunde se det med detsamma. Jag kunde inte det. Men vi är begeistrade över att ha Netflix med ombord för att realisera denna vision.”

Förutom She’s Gotta Have It och Malcolm X, så har Spike Lee också legat bakom Inside Man, 25th Hour och Do the Right Thing, som blev nominerad till en Oscar 1990.

Det är ännu inte offentliggjort när She’s Gotta Have It-serien får premiär på Netflix Sverige.    Skriv kommentar