Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

The Interview kommer kanske på Netflix

Datum: 06/01/2015 | Inga kommentarer Nyheter

the-interview-filmer-netflix-202x300Den kontroversiella och tidigare bannlysta filmen The Interview med Seth Rogen och James Franco blir kanske snart tillgänglig på streamingtjänsten Netflix. Det skriver The Variety.

Om producenten Sony Pictures och Netflix kan komma överens om ett samarbete, så är det möjligt att The Interview kan få premiär på Netflix redan om ett par dagar.

The Interview handlar om två journalister som får en intervju med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un i det annars hermetiskt stängda landet. Därför utvecklar CIA en plan som innebär att journalisterna istället ska mörda ”den högsta ledaren”, som Jong-Un kallas i Nordkorea. I filmen spelar Seth Rogen och James Franco de två journalisterna.

Netflix är världens största filmtjänst med över 50 miljoner medlemmar och är därmed en omfattande plattform att distribuera filmen, som tidigare har varit bannlyst och tagits bort, då Sony och vissa biografer mottog terrorhot och hot mot de biografer som tänkt visa filmen.

Sony Pictures har trots allt valt att låta The Interview få premiär på biograferna, då filmföretaget generellt har mottagit mycket kritik för sitt beslut om tillbakatagning, däribland USA:s president Barack Obama, sommenar på att man inte ska ge vika för anonyma hackare.

Vidare så har Sony ingått avtal med bland annat Google Play, Youtube och Xbox Video om att visa filmen.

Hela affären om The Interview har pågått under en lång tid, då Nordkorea har akllat filmen för en krigsförklaring och senast blev Sony Pictures hackade, då anonyma fick tillgång till en massa hemliga dokument och filmer som därefter spridits på nätet.

CIA har sedan dess slagit fast att det var Nordkorea som låg bakom hackerangreppet.    Skriv kommentar