Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Nytt storstilat serieprojekt från Netflix med ”Arrival”-författaren

Datum: 10/02/2019 | Inga kommentarer Nyheter

Streamingtjänsten Netflix kan nu avslöja att Leigh Bardugos bästsäljande böcker i Grisha-trilogin kommer att filmatiseras till en ny exklusiv Netflix-serie: ”Shadow and Bone”.

Det informerar Netflix om i ett pressmeddelande.

Eric Heisserer, som också ligger bakom manuset till Oscarsvinnaren “Arrival”, samt Susanne Biers stora Netflix-hit “Bird Box”, kommer att omvandla böckerna och karaktärerna från “Shadow and Bone” och “Six of Crows” till filmformatet. Historierna från båda böckerna kommer att slås ihop i serien. Heisserer är också anställd som showrunner och producent.

Eric Heisserer kommer dessutom att återförenas med produktionsbolaget 21 Laps, som också producerade “Arrival” och ligger bakom produktionen av “Stranger Things”.

Serien följer ett kriminellt geni som har svårt att säga nej till ett omöjligt uppdrag. Med hjälp av fem livsfarliga brottslingar, som var och en innehar särskilda praktiska och magiska egenskaper, kommer geniet försöka att befria en gisslan från en ointaglig fästning. Belöningen är enorm – men dödshotet är lika stort. Och det värsta hotet … är dem själva.

Bardugos Grisha-böcker har sålt i mer än 2,5 miljoner exemplar och har översatts till över 38 språk, bland annat svenska.

Pouya Shahbazian (“The Divergent Series”) är med som produktionsledare av serien, som kommer att bestå av 8 avsnitt.

Det finns för närvarande ingen information om när “Shadow and Bone” får premiär på Netflix Sverige.    Skriv kommentar