Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Kontroversiell Netflix-serie får en ny säsong

Datum: 26/10/2018 | 1 kommentar Nyheter

Streamingtjänsten Netflix har givit grönt ljus till säsong 2 av den kontroversiella hämdserien ”Insatiable”.

Det informerar Netflix om i ett meddelande som har skickats ut till medierna.

Första säsongen av ”Insatiable” landade på Netflix den 10 augusti, och skapade uppmärksamhet redan innan premiären – särskilt i USA – för seriens skildring av tjocka tonåringar och så kallad ”fat shaming”.

Hela 100 000 personer skrev på en namninsamling för att stoppa serien, men som bekant struntade Netflix i kontroverserna och ”Insatiable” fick premiär enligt planerna.

I samband med namninsamlingen skrev Florence Given att ”serien kommer att ge upphov till ätstörningar och fortsatt objektivisering av kvinnokroppen. Trailern har redan skadat personer med ätstörningar. Låt oss stoppa detta för att undvika ytterligare skador.”

Och inte nog med att Netflix ignorerade kritikerna, utan de har också valt att göra en andra säsong.

I ”Insatiable” har Patty (Debby Ryan) i åratal blivit mobbad, ignorerad och underskattad av de omkring henne på grund av sin vikt. Men nu när Patty plötsligt har blivit smal är hon ute efter hämnd, och den ska gå ut över alla de som någonsin har fått henne att må dåligt över sig själv.

Bob Armstrong (Dallas Roberts), en föraktad advokat, är den enda som ser Pattys potential och tar henne under sina vingar. Men Bob och hans fru Coralee (Alyssa Milano) har ingen aning om hur djupt Pattys hat sitter, och hur långt hon är beredd att gå för att hämnas på alla som har behandlat henne dåligt.

Coming of rage-serien är skapad av Lauren Gussis, som också har varit med att skapa flera avsnitt av den mordiska kriminalserien ”Dexter”, som visades på tv mellan 2006-2013 i över 8 säsonger.

Den andra säsongen väntas ha premiär under nästa år.

Se ”Insatiable” på Netflix Sverige.1 kommentar til Kontroversiell Netflix-serie får en ny säsong

  1. Juha T - kl. 08:32, 27-10-2018:

    Positiv överraskning. Jag trodde de skulle lägga ner den pga. den barnsliga kritiken på sociala medier. Jag tänkte skippa serien då jag trodde det var sedvanlig tonårsdrama för barn. Glad att jag inte lät fördomarna vinna denna gången. Härlig svart humor som inte är PK på något sätt.

    Skriv kommentar