Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Skaparna av ‘Sherlock’ gör Dracula-serie åt Netflix

Datum: 30/11/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Streamingtjänsten Netflix har slagit sig ihop med den traditionsrika tv-stationen BBC för att skapa en ny vampyrserie om den beryktade blodslukaren Dracula.

Det informerar Netflix om i ett meddelande.

Serien, som än så länge inte har något namn och är skapad och skriven av Steven Moffat och Mark Gatiss, som också var huvudmännen bakom nytolkningen av ‘Sherlock’, kommer att bestå av tre avsnitt på 90 minuter.

Draculaserien inspireras av Bram Stokers klassiska roman, och kommer återigen att introducera världen för den kända vampyr som gjorde det sexigt att vara blodsugare.

Handlingen kommer att ta sig början i Transylvanien år 1897, där greven planerar att släcka sin törst i det viktorianska London.

Skaparna Steven Moffat och Mark Gatiss har stora förväntningar på sig då de framgångsrikt blåste nytt liv i historien om Sherlock Holmes och hans vapendragare Dr. John Watson i serien ‘Sherlock’ med Benedict Cumberbatch och Martin Freeman.

‘Sherlock’ är inte officiellt slut eller nedlagd, men i och med skaparnas nya blodiga projekt kan man förmoda att det kommer att dröja länge innan vi får se några nya avsnitt om detektiven.

BBC kommer att ha rättigheterna till Draculaserien i England, medan Netflix kommer att visa den i resten av världen.

Det är ännu inte offentliggjort vem som kommer att spela Dracula i den nya serien, eller när den kommer att ha premiär.    Skriv kommentar