Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Rykte: Netflix kommer att öppna egna biografer

Datum: 25/05/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Alla filmer som Netflix producerar eller har köpt de exklusiva rättigheterna till släpps, som bekant, direkt till deras streamingtjänst så att deras medlemmar kan se dem så snabbt som möjligt.

Detta är något som många biografer varit missnöjda med och som nu senast resulterade i att Netflix utestängdes från årets filmfestival i Cannes, eftersom streamingtjänsten sagt nej till att låta sina filmer få biopremiär innan de blir tillgängliga på Netflix.

Nu skriver den amerikanska tidningen L.A. Times att Netflix leker med tanken på att köpa upp biografer i Los Angeles och New York för att vända de motgångar som streamingtjänsten har upplevt.

Historien är baserad på rykten, och Netflix har därmed inte lagt några konkreta bud på någon biografkedja ännu, men ett sådant drag kommer helt säkert inte uppskattas av biografbranschen och filmfestivalerna som fram tills nu har satt käppar i hjulet.

Orsaken till att Netflix kan vara intresserade av att äga egna biografer är förmodligen också att en Oscarsnominering kräver att en utgiven film visas på biograferna. Netflix har tidigare ingått avtal med existerande biografer om att endast låta deras filmer visas under en veckas tid för att vara berättigade till en Oscarsnominering.

Men Netflix har ofta givit uttryck för biografernas motvilja, vilket de självklart kan undvika genom att äga sina egna biografer – om inte filmbranschen och festivalerna hädanefter väljer att bojkotta alla streamingtjänstens biografer.    Skriv kommentar