Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix filmatiserar “Avatar: The Last Airbender”

Datum: 09/11/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Streamingtjänsten Netflix skriver i ett pressmeddelande att de i samarbete med Nickelodeon har börjat producera en live-action (ej animerad) serie av ”Avatar: The Last Airbender”.

Serien ”Avatar: Legenden om Aang”, som den heter på svenska, följer den 12-åriga pojken Aang och hans vänner medan de försöker att skapa balans mellan världens fyra nationer: vatten, jord, eld och luft.

När Netflix och Nickelodeon ska väcka serien till liv i form av en tv-serie så lägger de ansvaret i rätta händer, nämligen hos Michael DiMartino och Bryan Konietzko, som skapade den ursprungliga animerade serien.

Originalserien ”Avatar: The Last Airbender” visades i över tre säsonger och 61 avsnitt på Nickelodeon från 2005-2008, och har genom åren byggt upp en riktigt stor fanskara och vunnit flera priser, bland annat en Emmy.

Det har också gjort flera tecknade serier och böcker baserade på serien, och den välkända regissören M. Night Shyamalan gjorde också en spelfilm under 2010. Den blev dock inte särskilt väl mottagen av varken kritikerna eller publiken.

Tidigare i år blev det också för första gången möjligt att köpa den gamla serien, under namnet ”Avatar: The Last Airbender: The Complete Series”, och den har redan sålt för mer än 30 miljoner svenska kronor. Det vittnar inom att serien fortfarande är mycket populär, trots att det snart är 10 år sedan den slutade sändas på tv.

Produktionen av tv-serien ”Avatar: The Last Airbender” startar nästa år, och serien kommer förmodligen att visas på Netflix Sverige år 2020.      Skriv kommentar