Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Rojda Sekersöz regisserar ny svensk coming of age-serie för Netflix

Datum: 09/07/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Kärlek, vänskap och arv. Möt de privilegierade studenterna på en prestigefylld svensk internatskola som försöker hitta sin väg i livet, precis som vilka tonåringar som helst.

Den kommande Netflix-serien, som ännu inte fått någon titel, kommer att bestå av sex avsnitt och är ett coming of age-drama regisserat av Rojda Sekersöz – tidigare känd från kritikerrosade Dröm Vidare och En komikers uppväxt. Serien är skapad av Lisa Ambjörn (Sommaren -85 och White Wall), Lars Beckung (Tårtgeneralen) samt Camilla Holter (Rinkside och Playmakers) och kommer produceras av Nexiko.

När Prins Wilhelm anländer till en prestigefylld internatskola får han äntligen en möjlighet att utforska vem han är och vilket slags liv han verkligen vill leva. Wilhelm börjar drömma om en framtid i frihet fylld av villkorslös kärlek långt bortom alla kungliga åtaganden, men när han en dag plötsligt blir näst på tur i tronföljden står han inför valet: kärlek eller plikt.

Rojda Sekersöz, regissör: “Det här är en sådan serie jag själv skulle sträcktitta på för den tar till vara på alla ingredienser som gör ett drama intressant; klass, kärlek, lojalitet, makt. Jag älskar att ge mig in i specifika världar och det här är en väldigt tacksam värld för mig som regissör att utforska och gestalta. Det känns superspännande, lustfyllt och mäktigt att genom Netflix också få en möjlighet att ge en breddad bild av Sverige ut i världen.”

Lisa Ambjörn, manusförfattare: “När “Megxit” slog ner i England, bara månader efter att Prins Carl Philip kommenterat att hans barn nu skulle få möjligheten att skapa sin egen framtid när det svenska kungahuset smalnat av – insåg jag att vi verkligen satt fingret på ett brinnande aktuellt tema. Jag är stolt över att vara en del av detta modiga team som inte väjer för att ta sig an en storslagen berättelse om arv och miljö, heder, klass och tradition – blir vi dom vi vill vara eller dom vi förväntas bli? Med detta nerviga coming of age-drama vill jag både utmana och underhålla, och framförallt ta vår unga publik på allvar.”

Tesha Crawford, Director of International Originals Northern Europe at Netflix: “Vi drogs direkt till denna coming of age-berättelse och dess moderna tolkning av kärlek, vänskap och klass. Vi är också väldigt stolta över att få arbeta med Rojda Sekersöz, en av Sveriges starkast lysande stjärnor på regissörshimlen. Hon är en unik och viktig röst i branschen och vi ser fram emot att få skapa denna serie tillsammans med henne och resten av teamet.”

Serien är skriven av Lisa Ambjörn (huvudförfattare), Pia Gradvall, Sofie Forsman samt Tove Forsman och kommer att produceras av Lisa Berggren Eyre och Martin Söder på Nexiko. Exekutiv producent är Lars Beckung.

Serien, som ännu inte fått en titel, får global premiär på Netflix under 2021.    Skriv kommentar