Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Joel Kinnaman får huvudrollen i Netflix-serien; Altered Carbon

Datum: 07/07/2016 | Inga kommentarer Nyheter

Joel_Kinnaman-altered-carbon-netflix-208x300I början av året kunde Netflix avslöja att streamingtjänsten hade påbörjat produktionen av den nya science fiction-serien; Altered Carbon, som är baserad på Richard Morgans prisvinnande bok med samma namn från 2002. Nu har Netflix emellertid hittat både huvudroll och regissör till serien där den förstnämnda tilldelats Joel Kinnaman. Det skriver Deadline.

Joel Kinnaman ska spela huvudrollen som Takeshi Kovacs, en interstellar-krigare som bliver nedladdad in i framtiden för att lösa ett mord på 2500-talet, då det är möjligt att överföra själen till en annan människa och hela hjärnan har blivit digitaliserad. Om det lyckas får han chansen till att leva ett nytt liv på Jorden.

För Netflix-medlemmar är den svenska skådespelaren Joel Kinnaman speciellt känd då han nämligen också medverkade i den fjärde säsongen av House of Cards, där han spelade Frank Underwoods konkurrent Will Conway. Joel har vidare medverkat i The Killing, som är den amerikanska utgåvan av Brottet, samt Robocop från 2014.

Förutom huvudrollen, har det också bestämts att Miguel Sapochnik, som har regisserat avsnitt för både Game of Thrones, Under the Dome och True Detective, har kastats in till atti alla fall regissera första avsnittet av Altered Carbon.

Manuskriptet till den futuristiska dramaserien Altered Carbon, är skrivet av Laeta Kalogridis (Avatar, Shutter Island, Terminator Genesis) och kommer även regisseras av henne. Det är därmed upplagt för en riktig sci-fi smäll.

Altered Carbon, som blir på 10 avsnitt, förväntas få premiär på Netflix Sverige under 2017.    Skriv kommentar