Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Första smygtitten på Chris Pine i periodiskt Netflix-drama; ‘Outlaw King’

Datum: 01/11/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Streamingtjänsten Netflix har påbörjat produktionen av det episka periodiska dramat ‘Outlaw King’, och har därför offentliggjort första bilden av huvudrollsinnehavaren Chris Pine som Robert the Bruce (Robert 1. av Skottland).

Bilden kan ses i full storlek nedanför.

Filmen, som regisseras av David Mackenzie, som låg bakom förra årets Oscarsnominerade ‘Hell or High Water’, tar utgångspunkt från ett extraordinärt historiskt år då Robert the Bruce försöker att återta kontroll efter att ha krönts till Kung av Skottland – han blir dock besegrad efter ett överraskningsangrepp och blir gjord till en “outlaw” av den engelska kungen och hans ockupationsstyrkor.

Chris Pine (Star Trek, Wonder Woman) spelar som nämnt Robert the Bruce, men han får sällskap av Aaron Taylor-Johnson (Nocturnal Animals), Florence Pugh (Lady Macbeth), Tony Curran (Sons of Anarchy), Stephen Dillane (Game of Thrones) och Billy Howle (On Chesil Beach)

‘Outlaw King’ spelas inte helt överraskande in vid historiska platser i Skottland, inklusive det sen sista kända viloplatsen för den legendariska skotska kungen.

Regissören David Mackenzie säger; “Jag är så glad över att få möjligheten att gräva djupare i Robert the Bruces historia och för att reda ut några anekdoter som är knutna till legenden. Detta är min sjätte spelfilm som spelas in i Skottland och eftersom hösten är min favoritårstid så är jag begeistrad över att få använda de vackra skotska elementen i filmen.”

‘Outlaw King’ får premiär på Netflix Sverige under 2018.    Skriv kommentar