Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Oscar-vinnare regisserar ny Netflix-serie

Datum: 26/03/2016 | Inga kommentarer Nyheter

tom-mccarthy-spotlight-movie-variety-200x300Den amerikanska regissören Tom McCarthy vann nyligen en Oscar för årets bästa film och manuskript för det autentiska dramat Spotlight om en grupp journalister som kommer över en obehaglig sanning om den katolska kyrkan. Nu kan Netflix emellertid meddela att Tom McCarthy kommer regissera de två första avsnitten av den kommande Netflix-serien; 13 Reasons Why, som också produceras av den världskända sångerskan Selena Gomez.

Selena Gomez och hennes produktionsbolag köpte rättigheterna till att filmatisera boken efter att ha lästa den år 2010. Därför kommer Selena Gomez vara producent av 13 Reasons Why, men hon vill dock inte medverka i serien själv.

Förutom Spotlight har Tom McCarthy också regisserat bland annat. The Cobbler och The Visitor, samtidigt som han har en aktiv karriär som skådespelare där han har medverkat i allt från Meet the Parents till Michael Clayton från 2007.

Serien 13 Reasons Why, som er baserad på boken med samma namn av Jay Asher, berättar historien om den 16-åriga Hannah Baker som begår självmord och det liv som hennes umgängeskrets upplever efter hennes död. Dagarna efter hennes självmord mottar 13 av hennes vänner ett videoband där Hannah berättar att hon tog självmord på grund av att vännerna gled isär och ger därmed 13 orsaker till att hon tog sitt eget liv.

Boken har varit en bästsäljare sedan den utkom 2007 och har därefter översatts till inte mindre än 35 språk, bland annat svenska.

13 Reasons Why blir på totalt 13 avsnitt och den förväntas kunnas ses på Netflix Sverige i löpet av 2017.    Skriv kommentar