Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

LEGO och Netflix ingår samarbete

Datum: 17/10/2015 | Inga kommentarer Nyheter

Lego-Bionicle-Friends-Netflix-300x169Den danska leksakskoncernen LEGO och den amerikanska streamingtjänsten Netflix har nyligen offentliggjort att de har ingått ett samarbete om att utveckla två helt nya animationsserier baserade på LEGO Bionicle och LEGO Friends. Det skriver Netflix i ett pressmeddelande.

De två LEGO-serierna heter LEGO Bionicle: The Journey to One och LEGO Friends: The Power of Friendship. Både serierna blir animerade och får premiär på Netflix i början av 2016.

“Ungefär hälften av våra 65 miljoner medlemmar över hela världen ser ofta på barnprogram, och med tillägget av dessa nnya originalserier, fortsätter vi vår investering av innehåll för barn,” sägerer Andy Yeatman, chef för Global Kids Content hos Netflix. “Vi vet att barn älskar Netflix och det är för att de aldrig blir för stora för oss. Vi gör serier och filmer, som följer dem från dagis och skola till tonårs- och vuxenlivet.”

LEGO Bionicle: The Journey to One, är baserad på de populära actionfigurerna och introducerar en helt ny historia, som har sin utgångspunkt på den mystiska ön Okoto, där möra krafter och den onda Makuta vill ta över världen. De desperata öborna finner sex hjältar, som ska hjälpa dem att rädda deras älskade ö. Bara när hjältarna är samlade kan de utmana de mörka krafterna och övervinna Makuta. Serien, som kommer kunna ses på Netflix på svenska, blir i första omgången på fyra avsnitt.

Den andra serien från LEGO och Netflix är LEGO Friends: The Power of Friendship, som är baserad på den populära leksaken, som primärt vänder sig till tjejer. I denna serien följer vi de fem bästa kompisarna – Stephanie, Emma, Olivia, Mia och Andrea – medan de tar sig ut på äventyr i sin hemstad Heartlake City. Här upplever de att det alltid är bäst att ha sina kompisar runt sig och att hjälpa varandra, oavsett om de är på sommarläger eller på fotbollsplanen. LEGO Friends kommer också finnas på svenska och är även den på fyra avsnitt.

De två nya animationsserierna från LEGO är blott två av flera nya serier för barn, som Netflix håller på att utveckla exklusivt till sin streamingtjänst.    Skriv kommentar