Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

E-Team: Netflix-dokumentör om mänskliga rättigheter

Datum: 18/10/2014 | Inga kommentarer Nyheter

e team dokumenör netflixDen 24. oktober har Netflix exklusiv premiär på dokumentären E-Team, som handlar om en grupp som kämpar för mänskliga rättigheter. Läs mer om dokumentären och se trailern här under.

I dokumentären E-Team ger Katy Chevigny (Deadline, Election Day) och Ross Kauffman (Born into Brothels) en sällsynt inblick i människorättskämparna – Anna Neistat, Ole Solvang, Peter Bouckaert och Fred Abrahams – privatliv och högdramatiska och riskfyllda arbete.

Som medlemmar i Emergencies Team (även kallat E-Team), en avdelning för de mest respekterade internationella människorättsgrupper, rycker de ut så snart påståenden om brott mot människorätten ser dagens ljus. De undersöker och hittar de avgörande bevisen, som dokumenterar brott och fångar världens uppmärksamhet. Utöver det ifrågasätter teamet de ansvariga beslutsfattarna och ställer de ansvariga mot väggen för deras handlingar.

Vi får också enskild tid med var och en av E-Team-medlemmarna på deras hemmaplan – allt från en stilla gård utanför Geneve till det pulserande stadslivet i Berlin och Paris – allt medan de jonglerar med det komplicerade familjelivet och sina peronliga relationer inom sina osedvanliga utmaningar.

Filmen är regisserad av Katy Chevigny och Ross Kauffman, och är producerad av Marilyn Ness.

Se den prisvinnande E-Team på Netflix Sverige från den 24. oktober.    Skriv kommentar