Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Premiärdatum och en första titt på Helena Bergströms Dancing Queens

Datum: 22/04/2021 | Inga kommentarer Nyheter

Den 3 juni har den svenska filmen Dancing Queens premiär på Netflix. Filmen är skapad av den hyllade skådespelerskan och regissören Helena Bergström.

I rollerna syns Molly Nutley, Marie Göranzon, Claes Malmberg, Christopher Wollter, Rakel Wärmländer, Ann Westin, Max Ulveson, Mattias Nordkvist, Razmus Nyström, André Christenson, Emil Almén, Fredrik Robertsson, Robert Fux, Louie Indriana, Dominika Peczynski och Fredrik Quiñones, som både gör sin skådespelardebut och står för filmens koreografi.

Handlingen kretsar kring Dylan Pettersson (Molly Nutley), en 23-årig tjej från en liten ö i Bohusläns skärgård med stora dansdrömmar. När hon övertalas att städa på drag-klubben Queens, som kämpar med att gå runt, upptäcker klubbens stjärna och koreograf (Fredrik Quiñones) Dylans talang av en slump. Dylan vill inget hellre än att medverka i showen, men det är en dragshow – och hon är en tjej. Men där det finns vilja finns det också en väg.

Dancing Queens regisseras av Helena Bergström, som också är manusförfattare tillsammans med Denize Karabuda. Joana Sorobetea på Sweetwater Productions producerar filmen, med Colin Nutley och Mikael Bergkvist som exekutiva producenter. Filmfotograf är Peter Mokrosinski. För kostym står den svenska modedesignern Camilla Thulin och norska Gaute Storaas komponerar musiken.    Skriv kommentar