Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Popcorn Time är Netflix’ största konkurrent

Datum: 24/02/2015 | Inga kommentarer Nyheter

popcorn-time-netflix-download-300x300Den olagliga filmtjänsten Popcorn Time, där man kan se alla de nyaste filmerna och serierna helt gratis är det största hotet mot streamingtjänsten Netflix. Det skriver Netflix i ett brev till sina aktieägare i samband med offentliggörandet av kvartalsbokslut.

Popcorn Time är ett program som liknar Netflix till utseende och det ser därmed oskyldigt ut, men som otillbörligt ger tillgång till de nyaste filmerna och serierna, då det inte är betalt för visningsrättigheter. Popcorn Time är praktiskt taget bara ett snyggt utformat program till att ladda ner torrents med, med en enkel installation och hög användarvänlighet har gjort programmet väldigt populärt.

Det är därmed inte HBO Nordic, Viaplay eller någon annan välkänd streamingtjänst som Netflix anser vara deras största konkurrent.

Netflix backar upp sitt påstående med en länk till Google, som visar den senaste tidens sökningar på Netflix, HBO respektive Popcorn Time i Holland. Här syns det tydligt att Popcorn Time har blivit ett lika populärt sökord som Netflix, vilket bekymrar den amerikanska streamingtjänsten.

En liknande trendanalys för Sverige visar att Popcorn Time ännu inte är ett så stort sökord som Netflix, men det syns att den olagliga streamingtjänsten vinner mark. Popcorn Time slår bland annat HBO Nordic i antalet sökningar under förra året.    Skriv kommentar