Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Ny trailer till Netflixdokumentären om Nina Simone

Datum: 28/05/2015 | Inga kommentarer Nyheter

what-happend-miss-simone-netflix-danmark-flixfilm-203x300Upplev den verklighet som låg till grund för den legendariska sångerskan i originaldokumentären från Netflix. What happened, Miss Simone?, som får premiär på Netflix Sverige den 26. juni. Se första trailern från dokumentären nederst i artikeln.

I filmen tecknar den Oscarnominerade regissören Liz Garbus ett oförglömligt porträtt av denna ikoniska och kontroversiella konstnär, samt en av sin tids största underhållare, där det ingår aldrig tidigare offentliggjorda ljudfiler inspelade under mer än tre årtionden. På inspelningarna berättar Nina själv sin livshistoria för journalister och författare. I mer än 100 timmars inspelningar sammanfogas Ninas livshistoria – berättat i stor utsträckning med hennes egna ord.

Sällsynta konsertinspelningar och arkiverade intervjuer, tillsammans med dagböcker, brev och intervjuer med Ninas dotter Lisa Simone Kelly, vänner och samarbetspartners, samt annat exklusivt innehåll gör detta till den mest autentiska, personliga och sanningsenliga historien om det extraordinära livet för en av 20-talets största artister.

“I What Happened, Miss Simone? målar Liz Garbus en modig och provocerande bild av Nina Simone – konstnär, människorättsaktivist och hjältinna – i en film, som vi har älskat från dag ett, och vi är stolta över att kunna visa den för våra tittare runt om i världen”, säger Lisa Nishimura, Netflix VP of Original Documentary Programming.

Se What happened, Miss Simone? på Netflix Sverige från den 26. juni.    Skriv kommentar