Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix meddelar rollistan till den första franska originalserien

Datum: 01/09/2015 | Inga kommentarer Nyheter

Netflix offentliggjorde nyligen huvudnamnen, som är med i rollistan i den kommande originalserien Marseille; en berättelse om makt, korruption och lösningar bakom de rika kulisserna i den franska hamnstaden. Och det är ett starkt fält av skådespelare som ska försöka leva upp till tidigare Netflix-succéer som House of Cards och Orange is the new black.

Golden Globe-vinnaren Gérard Depardieu, bl.a. känd från klassiker som Going places, The last Metro och Cyrano de Bergerac, spelar huvudrollen, medan andra starka franska namn som Benoît Magimel (The Piano Teacher, Intimate Enemies och La tête haute), Géraldine Pailhas (Le Garçu , L’Adversaire och Young & Beautiful), Nadia Farès (Love in the Strangest Way, The Crimson Rivers och The Nest) samt Pascal Elso och Gérard Meylan har hittat vägen till Marseille.

Marseille tar sin utgångspunkt från historien om Robert Taro, som var stadens borgmästare för 25 år sedan. Det kommande valet till posten visar sig dock vara dramatiskt, då båda kandidaterna vägrar att se sig besegrade. Detta gör att kampen om borgmästarposten bottnar i en hänsynslös situation där både politiker, fackföreningar och knarkbaroner är med på var sitt hörn.

Serien är skapad av Dan Franck, som tidigare legat bakom La Séparation och serien Les hommes de l’ombre. Seriens två första avsnitt kommer vara regisserade av Florent-Emilio Siri och Samuel Benchetrit.

Marseille blir på 8 avsnitt och förväntas få premiär på Netflix Sverige i löpet av 2016.    Skriv kommentar