Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

“Orange Is the New Black” slutar med säsong 7

Datum: 23/11/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Fångarna från Litchfield släpps nu ut från fängelset då Netflix har beslutat att den kommande sjunde säsongen av “Orange Is the New Black” blir den sista.

Det informerar Netflix om, medan kvinnorna har släppt en känsloladdad video på Twitter, som kan ses längst ned i artikeln.

Den Emmyvinnande serien är en stor succé för streamingtjänsten, och har ofta varit bland de mest sedda på Netflix, men nu är det dags att äntligen släppa ut fångarna i friheten.

Skaparen Jenji Kohan uttalar sig i samband med att serien läggs ned: ”Efter sju säsonger är det dags att lämna fängelset. Jag kommer att sakna alla de tuffa kvinnorna i Litchfield och det fantastiska gänget vi har haft bakom kameran. Mitt hjärta är orange, men bleknar till svart.”

Det är osäkert om det är Netflix som har tagit beslutet, eller om det är Jenji Kohan, som har bestämt att serien nu läggs ned.

Kort efter premiären av säsong 4 av ”Orange Is the New Black” under 2016 avslöjades att serien blivit förlängd med tre säsonger. Man hade dessutom krav på att Jenji Kohan skulle vara med under alla säsonger.

När säsong 7 får premiär under 2019 är avtalet uppfyllt och det är därmed sannolikt att Jenji Kohan har valt att fokusera på något annat än ”Orange Is the New Black”, som har varit hennes heltidsjobb under snart 7 år.

Serien ”Orange Is the New Black” är baserad på Piper Kermans autentiska upplevelser när hon år 1998 anhölls för pengatvätt och knarksmuggling. För detta avtjänade hon 15 månader i ett amerikanskt kvinnofängelse.

I serien medverkar Taylor Schilling, Uzo Aduba, Kate Mulgrew, Laura Prepon, Laverne Cox, Dascha Polanco, Danielle Brooks, Selenis Leyva, Samira Wiley, Taryn Manning och många fler.

Se ”Orange Is the New Black” på Netflix Sverige.    Skriv kommentar