Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Om ditt Netflix konto hackas…

Datum: 03/11/2017 | 2 kommentarer Nyheter

Det är inte ett okänt fenomen att Netflixmedlemmar (och många andra) får falska email som ser ut att komma från streamingtjänsten Netflix, men som uteslutande har som mål att få tag i betalningsuppgifter samt tillgång till Netflix.

Om du har reagerat på dessa email och har en misstanke om att dina bankuppgifter har missbrukats så ska man snabbast möjligt kontakta sin bank som kan hjälpa dig.

Har du misstanke om att andra har fått tillgång till Netflixkontot – kanske har det tillkommit en ny profil eller streamingaktiviteten innehåller filmer och serier som du garanterat inte själv har sett – så finns det flera olika åtgärder du kan göra för att hålla ute ovälkomna gäster på ditt konto.

Om misstanken uppstår så finns det två saker som ska göras fortast möjligt. Det första är att logga ut från alla enheter som använder Netflixkontot, samt byta lösenord.

Logga ut från alla enheter;

1. Klicka på ‘Konto / Account’
2. Under punkten ‘Inställningar / Settings’ ska du klicka på ‘Logga ut från alla enheter / Sign out of all devices’
3. Härefter blir du ombedd att bekräfta att du vill logga ut från Netflix på alla dina enheter.

Byt lösenord;

1. Klicka på ‘Konto / Account’
2. Under punkten ‘Medlemskap och Fakturering / Membership and Billing’ ska du klicka på ‘Byt lösenord / Change password’
3. Härefter blir du ombedd att skriva in ditt nuvarande lösenord samt det nya.

Det är naturligtvis viktigt att lösenordet är så säkert som möjligt, det vill säga innehåller stora/små bokstäver, siffror, tecken osv.

Efter att både lösenordet ändrats och du har loggat ut från alla enheter kan du ta bort eventuella profiler som lagts till av obehöriga.

Om du upplever att du blivit hackad och hackarna har lyckats ändra ditt lösenord innan du själv hunnit göra det, så ska man kontakta sin bank och få dem att hålla tillbaka alla eventuella betalningar samt kontakta Netflix som kommer hjälpa till att stänga kontot.2 kommentarer til Om ditt Netflix konto hackas…

  1. Kent Nordin - kl. 04:49, 07-11-2017:

    Kan inte logga in på mitt konto på grund av att min e-postadress som jag tidigare använt inte längre finns.

  2. Andreas - kl. 21:51, 10-05-2019:

    Börjar mina 10 månader om nu när kontot blivit hackat så jag måste vara vaksam hela tiden eller kan ni bara ta bort allt istället?

    Skriv kommentar