Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflixserier nominerade till Golden Globe 2015

Datum: 25/12/2014 | Inga kommentarer Nyheter

golden-globe-netflix-sverige-300x240Den amerikanska prisutdelningen Golden Globe, som ofta betecknas att vara en ”mini-Oscar”, har nyligen offentliggjort årets nomineringar som avslöjar att streamingtjänsten Netflix är med och slåss om flera av de prestigefyllda priserna.

Netflix har blivit nominerade till totalt 7 priser, som fördelar sig mellan serierna House of Cards, Orange is the New Black och Derek.

House of Cards har blivit nominerad till årets bästa dramaserie, medan seriens huvudroller, som spelas av Kevin Spacey och Robin Wright, båda är nominerade till årets bästa skådespelare/skådespelerska i en dramaserie.

Netflixserien Orange is the New Black har likaså fått tre nomineringar och det är för respektive, bästa komediserie, bästa skådespelerska i en komediserie (Taylor Schilling) och bästa biroll, som tillfaller Uzo Abuda, som i serien spelar Suzanne ”Crazy eyes” Warren.

Sist men inte minst har Ricky Gervais blivit nominerad till bästa skådespelare för sin roll som Derek i det bitterljuva komediedramat med samma namn.

I samband med avslöjandet av nomineringarna uttalar sig Ted Sarandos, Chief Content Officer hos Netflix; ”Vi är hedrade över att ha mottagit sju Golden Globe-nomineringar. House of Cards, Orange is the New Black och deras fanstastiska produktionsteam har banat vägen för tv i det nya årtusendet, och vi är stolta över att se hur deras kreativa resultat blivit erkänt. Jag kunde inte vara mer stolt av att få se Taylor, Uzo, Robin, Ricky, och Kevin bli belönade för deras orädda arbete.”

Huruvida Netflix kommer ta hem några priser avslöjas den 11. Januari, 2015 då den 72:a upplagan av Golden Globe äger rum.    Skriv kommentar