Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix vill ha samma utbud i alla länder

Datum: 20/06/2015 | 2 kommentarer Nyheter

netflix-logo5-300x200I Sverige är vi vana vid att den amerikanska utgåvan av Netflix erbjuder ett bättre utbud med fler filmer och serier, men denna skillnaden kan snart vara förbi, enligt Ted Ted Sarandos, Chief Content Officer hos Netflix.

I en ny intervju till Variety, säger Sarandos att streamingtjänsten inte längre har regionala inköpsteam, som har stått för att köpa rättigheter till filmer och serier för de individuella områdena. Framöver kommer Netflix under förhandlingar med filmbolagen att be om globala rättigheter och om inte filmbolagen går med på detta så kommer streamingtjänsten inte vara intresserad av rättigheterna.

Det nya förhandlingsfokuset kan betyda att det i framtiden kommer vara samma filmer och serier på Netflix oavsett vilket land man befinner sig i. Därmed kommer det inte längre vara skillnader i utbudet mellan de enskilda länderna, däribland SVerige och USA.

Sarandos tillägger att Netflix också hellre vill göra egna originalfilmer och serier, än att köpa filmbolagens, då deras egna produktioner ger mer värde för pengarna. Netflix spenderade 21 miljarder kronor på egna produktioner förra året och har planer på att ge ut inte mindre än 48 originalfilmer och serier i år.

Netflix har för avsikt att vara online i runt 200 länder världen över vid slutet av 2016, vilket kommer göra streamingtjänsten tillgänglig nästan överallt i världen.2 kommentarer til Netflix vill ha samma utbud i alla länder

  1. Mia - kl. 12:47, 15-08-2015:

    Jag hoppas verkligen att det blir större utbud för netflix i Sverige för det känns rätt så tomt.

  2. Rickard - kl. 21:02, 22-02-2016:

    Jag hoppas dock på ett stort utbud, men undra hur det skulle se ut. För jag såg på detamerikanska utbudet för ett tag sedan och det har också försämrats mkt om man jämnför med hör det såg ut för 1år sedan

    Skriv kommentar