Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix avslöjar stjärnspäckad rollista för nya säsongen av Borgen

Datum: 11/01/2021 | Inga kommentarer Nyheter

I april 2020 meddelade Netflix och DR att den prisbelönta serien Borgen kommer tillbaka och återförenar skaparen Adam Price med huvudrollsinnehavarna Sidse Babett Knudsen (Birgitte Nyborg) och Birgitte Hjort Sørensen (Katrine Fønsmark). Idag avslöjas den nya säsongens rollbesättning.

I den nya och spännande säsongen av Borgen tillkommer Mikkel Boe Følsgaard och Lucas Lynggaard Tønnesen från Netflix danska succéserie The Rain samt Özlem Saglanmak, Simon Bennebjerg, Johanne Louise Schmidt och Magnus Millang. Återvänder i rollerna gör Søren Malling (Torben Friis), Signe Egholm Olsen (Anne Sophie Lindenkrone), Mikael Birkkjær (Philip Christensen), Lisbeth Wulff (Pia Munk), Lars Mikkelsen (Søren Ravn), Laura Allen Müller Smith (Nadia Barazani), Jens Albinus (Jon Berthelsen), Lars Knutzon (Bent Sejrø), Peter Mygind (Michael Laugesen), Morten Kirkskov (Niels Erik Lund), Gitte Siem Christensen (Kirsten Sejrø), Angunnguaq Larsen (Jens Enok Berthelsen), Freja Riemann (Laura Nyborg Christensen) och Kasper Lange (Dan Vestergaard).

I rollerna syns också Peter Zandersen, Youssef Hvidtfeldt, Charlotte Fich, Pegah Booyash, Karin Bang Heinemeier, Sussie Nøhr, Niklas Herskind, Michael Moritzen och Viola Martinsen, som även medverkar i Netflix danska serie Equinox.

Den nya säsongen av Borgen kommer återigen att följa Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), hennes personal och de medier som fått i uppdrag att bevaka henne – nu i hennes roll som utrikesminister. Serien kommer även att följa Katrine Fønsmarks (Birgitte Hjort Sørensen) resa som efter att ha arbetat som Birgittes pressekreterare under en tid nu är tillbaka inom journalistiken – som chef för nyhetsavdelningen på ett stort, nationellt tv-bolag.

Sidse Babett Knudsen: ”Vi börjar äntligen komma igång med Borgen igen, och det är definitivt dags. Jag har sett så mycket fram emot detta ögonblick att det känns som jag ska explodera. Jag ser fram emot att träffa alla nya karaktärer, människor på båda sidor av kameran (och skrivborden) och att återigen få träffa de “gamla” från de första säsongerna. Du bör vara försiktig med vad du säger, men jag har skyhöga förväntningar på detta projekt. Och framför allt ser jag fram emot att återvända till Birgitte Nyborg. Det är verkligen ett privilegium att få arbeta med den här karaktären som jag älskar så mycket.”

Mikkel Boe Følsgaard: ”För 5-6 år sedan bodde jag i England en tid. När jag berättade för människor där borta att jag var från Danmark var det inte Michael Laudrup, drottning Margrethe eller Aqua som de började prata om; det var Borgen. Alla hade sett den. Alla ville diskutera den. Alla berömde den.

Jag ser fram emot att komma igång med produktionen och bli en del av Borgens universum. Jag är oerhört glad och stolt över att kunna fortsätta arvet från en av de största danska TV-serierna, en serie som har banat väg för den stora framgång som dansk TV har haft i många år, och som vi alla i film- och TV-industrin har mycket att tacka för.”

Borgen produceras av SAM Productions, ett danskt manusbaserat produktionsbolag, och är skriven av skaparen Adam Price (Borgen, Ragnarök), Emilie Lebech Kaae (Ragnarök, The Chestnut Man) samt Maja Jul Larsen (Vargen kommer, Borgen) med Per Fly (Monica Z, Follow the Money) som konceptuell regissör. Exekutiv producent är Meta Louise Foldager Sørensen (Antichrist, Melancholia, The Wife) och producent är Stine Meldgaard Madsen (Ragnarök, Friheten) samt Michel Ryddeskov (Ragnarök).

Den nya säsongen av Borgen har premiär 2022. Samtliga avsnitt har premiär på DR innan de blir tillgängliga på Netflix globalt.    Skriv kommentar