Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Ny dokumentär om maskulinitet på Netflix till mars

Datum: 05/02/2015 | Inga kommentarer Nyheter

netflix-sverige-300x199Till mars får originaldokumentären My Own Man om maskulinitet och komplexa far/son-relationer premiär på Netflix Sverige. Dokumentären är regisserad av David Sampliner, medan den amerikanska skådespelaren Edward Norton har producerat filmen. My Own Man kan ses på Netflix från den 6. mars.

Då regissören Sampliner tar reda på att han ska vara far till en liten pojke, fruktar han att han ska stelna och gräva fram den dolda maskuliniteten, vilket han har vägrat under hela sitt liv. Men efterhand som han fördjupar sig i den nya världen av maskulina ideal, inklusive röstträning, krigsweekends och jakt, så inser han att alla vägar leder tillbaka till hans eget ängsliga förhållande till sin far. Med sitt nära, roliga och rörliga tillvägagångssätt avslöjar My Own Man de ibland smärtsamma sanningarna som ofta ligger osagda mellan fäder och söner.

”My Own Man är så personlig, som filmproduktionen kan bli. Du ser sällan en konstnär dokumentera sina egna personliga erfarenheter med en så stor öppenhet och samtidigt ge en så djup insikt i den universella utmaningen, som ligger i att kommunicera i en familj” Säger Edward Norton.

”Då jag började att göra denna filmen, önskade jag att dokumentera en upplevelse som jag delade med många av mina vänner: att bli en man och en far i en tid då männens roll är under en så dramatisk förändring”, säger David Sampliner.

Se dokumentären My Own Man på Netflix Sverige från den 6. mars.    Skriv kommentar