Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Barack Obama porträtteras i ny Netflix-film

Datum: 18/11/2016 | Inga kommentarer Nyheter

barry-netflix-barack-obama-300x180Under detta årets Toronto Film Festival köpte Netflix de världsomspännande rättigheterna till filmen Barry, som berättar historien om den unga Barack Obama. Barry kan ses på Netflix Sverige från den 16:e december och du kan se trailern nedan.

Den unga Barack Obama, känd som ‘Barry’ av sina vänner, ankommer till New York en kall höstdag år 1981 och han påbörjar då sitt första år på Columbia University. I en hård och rasistisk miljö, befinner sig Barry mellan två sociala klasser och kämpar med att bevara sin relation till sin Kansas-födda mor, sin fjärmade kenyanska far och sina klasskamrater.

Barry är historien om en ung man som kämpar med samma problem som sitt land, rättare sagt hela världen, och som fortfarande är aktuellt 35 år senare. Han står inför frågor om ras, kultur och identitet i det som visar sig vara avgörande för hans liv som USAs kommande president.

Det är skådespelaren Decon Terell som porträtterar Barack Obama i Barry och som även blir hans debut på den stora filmduken.

Filmen är regisserad av Vikram Gandhi (Kumaré) och är en seriös ”crowd-pleaser” med en betygsättning på hela 92% på den amerikanska sidan Rotten Tomatoes.

Barry har premiär på Netflix Sverige den 16:e december.    Skriv kommentar