Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix vill göra fyra blockbuster-filmer om året

Datum: 06/10/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Netflix är kända för sina originalserier av hög kvalitet men streamingtjänsten vill även vara kända för sin film och därför lanserar Netflix nu en ny strategi, som ska sätta filmtjänsten på världskartan.

Till december har Netflix premiär på den självutnämnda storfilmen ‘Bright’, som bland annat har Will Smith (Bad Boys) och Joel Edgerton (Exodus: Gods and Kings) i huvudrollerna och enligt Netflix kommer denna vara startskottet för streamingtjänstens filmsatsning och samtidigt sätta nya standarder.

Således lyder det från Ted Sarandos, innehållschefen hos Netflix, i en intervju med det amerikanska magasinet Variety.

– “Jag vill inte sätta allt för höga förväntningar,” säger Ted Sarandos. “Men jag tror att det kommer vara mer än ett avgörande ögonblick för vår filmsatsning. Filmen är utvecklad som en blockbuster, som passar till lördagskvällen. ”

‘Bright’, som är regisserad av David Ayer (Fury, Suicide Squad, Training Day) får exklusiv premiär på Netflix den 22e december 2017. Se en trailer till filmen här: Trailer: Will Smith kämpar mot fantasifulla väsen i ‘Bright’.

Den nya filmen med Will Smith är dock inte den enda blockbustern från Netflix som man kan se fram emot. I intervjun berättar Ted Sarandos nämligen att streamingtjänsten varje år kommer att ge ut upp till fyra filmer, som kan betecknas som blockbusters och “must-sees”.

Filmerna ska vara av samma kaliber som bland annat ‘Wonder Woman’, som blev sommaren stora biograf-hit och en film som blev väldigt omtalad i media.

‘Mute’ är namnet på ännu en kommande storfilm från Netflix. Det är en futuristisk thriller som regisserats av Duncan Jones, som står bakom ‘Moon’, ‘Warcraft: The Beginning’, ‘Source Code’ m.m., samtidigt medverkar Alexander Skarsgård, Paul Rudd och Justin Theroux. ‘Mute’ förväntas få premiär under 2017.    Skriv kommentar