Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix: Vi vill lägga till nyare och bättre film

Datum: 25/09/2014 | Inga kommentarer Nyheter

netflix nyare bättre filmDe svenska Netflixmedlemmarna har ofta klagat över ett gammalt och dåligt utbud på streamingtjänsten i Sverige. Nu verkar det dock som om Netflix vill tillmötesgå de kritiska rösterna. Vid en teknologikonferens i Boston nyligen så sade David Wells, Chief financial officer på Netflix nämligen att det kommer läggas till mer kvalitetsinnehåll till filmtjänsten. Det skriver The Hollywood Reporter.

−”Vår avsikt är att fortsätta med att utveckla innehållet på streamingtjänsten” sa David Wells och detta skulle vara med fokus på nyare och kvalitetsmässigt bättre titlar som folk känner till. Utöver det så kommer utbudet av exklusiva titlar också utvidgas så att Netflix kan konkurrera med de andra streamingtjänsterna.

David Wells sa också att varje gång Netflix offentliggjort ett nytt avtal med ett filmbolag så kunde de se att tittarantalet på streamingtjänsten ökade. Det är därför inget hinder för att lägga till mer innehåll.

Netflix är idag ett börsnoterat företag och därför är de också förpliktigade att tjäna pengar, men om de blir erbjudna ett stort avtal så är de villiga att göra en kompromiss med överskottet. ”Vi är förpliktigade att skapa en större omsättning, men vi är också förpliktigade till att göra en bra och långsiktig produkt. Om vi får möjlighet att ingå ett avtal, så är vi villiga att frysa omsättningen i ett par kvartal för innehåll som stärker streamingtjänsten” poängterade David Wells.

Uttalandena om bättre och nyare titlar kom omedelbart efter att streamingtjänsten annonserade om prishöjningar i större delen av världen. Denna prishöjning ska vara för att förbättra utbudet på Netflix.    Skriv kommentar