Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Narcos-regissör gör ny serie för Netflix om korruption i Brasilien

Datum: 02/06/2016 | Inga kommentarer Nyheter

operation-car-wash-narcos-netflixJosé Padilha, som har legat bakom Netflix-serien Narcos, har fått till uppgift att göra en helt ny serie till den amerikanska streamingtjänsten baserat på den nyliga Operation Car Wash. Det meddelar Netflix.

Serien, som ännu inte har fått ett namn, är skriven av Elena Soares (Xingu, Filhos do Carnaval och Casa de Areia), men tar som nämnt utgångspunkt i korruptionsskandalen kallad Operation Car Wash i Brasilien. Här är den tidigare presidenten Luiz Inacio Lula da Silva misstänkt i en stor korruptionshärva, där polisen menar att han har tagit emot mutor från det statsägda oljeföretaget Petroleo Brasileiro SA (Petrobras). Över 200 poliser och 30 skattemedarbetare har varit med och avslöjat händelserna.

“Detta projektet kommer följa de rättsliga uppgörelserna för att avslöja den största korruptionshärvan som Brasilien någonsin har bevittnat. Det är grundläggande för serien att den ska produceras på ett opartiskt vis, och jag har inga tvivel om att Netflix är den bästa partnern till projektet,” säger Jose Padilha.

“Netflix älskar José Padillas och vi är säkra på att han är rätt person till att dokumentera denna viktiga tid i brasiliansk historia på ett överbevisande sätt,” säger Erik Barmack, Netflix VP of International Original Content. Serien kommer vara den andra Netflix-serien som produceras i Brasilien efter den dystopiska sci-fi thrillern 3% som får premiär senare i år.

Det finns inga upplysningar om när den onamngivna serien får premiär på Netflix Sverige.    Skriv kommentar