Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix utökar sitt utbud av originalserier för barn

Datum: 27/02/2015 | Inga kommentarer Nyheter

Left Penfold Right Danger Mouse ©2014 FremantleMedia LimitedEn hemlig agentmus, en robotdetektiv, galna vilddjur och ett gäng barn som driver ett leksaksföretag är bara några av de äventyrliga och roliga karaktärerna som tar plats hos världens största internet-TV-leverantör inom kort. I samarbete med prisbelönta globala partners, adderar nu Netflix fem nya titlar till sitt redan breda utbud av högkvalitativ barn- och familjeunderhållning.

“Vi har sett starka karaktärer och rika berättelser fungera för en global publik gång på gång”, säger Erik Barmack, Vice President för Global Independent Content. “Vi är därför stolta över att arbeta med några av branschens bästa producenter och animatörer och vi kan knappt vänta på att låta barn och familjer över hela världen förkovra sig i dessa berättelser.”

Danger Mouse – Våren 2016
Världens bästa superagent, Danger Mouse, återvänder i käck, världsomspännande stil i en ny animerad serie innehållandes alla de klassiska karaktärerna, klyschor och humor som gjorde serien till en av 80-talets kult-favoriter. Med världen balanserandes på kanten till misär är den lilla, men heroiska, hemliga agent tillbaka för att trollbinda en helt ny generation av fans när han försöker att störta skurkarna tillsammans den olyckliga hamstern Penfold och en samling tekniska manicker och fordon. Ursprungligen var serien en brittisk parodi på spion-action och i nya Danger Mouse spelar den brittiska skådespelaren och komikern Stephen Fry, Colonel K. Serien har först premiär i Nordamerika, Latinamerika, Norden, Benelux och Japan för att senare lanseras på övriga marknader där Netflix finns tillgängligt.

Inspector Gadget – Mars 2015
Vår allas övermänskliga och klumpiga favoritdetektiv, Inspector Gadget, är tillbaka i en nyanimerad tappning av CGI. Dr Claw har återupplivat sitt globala brottssyndikat MAD och Inspector Gadget gör allt för att stoppa honom! Tillsammans med sin brorsdotter Penny, hennes hund Brain, och en arsenal av högteknologiska prylar bekämpar den älskvärda Gadget all brottslighet han kan. Den 26 avsnitt långa serien, producerad av DHX Media (TSX: DHX.A, DHX.B), har exklusiv premiär på Netflix i USA i mars och kommer därefter till Latinamerika, Storbritannien, Irland, Benelux, Frankrike och Norden – efter den initiala tv-sändningen i respektive land.

Some Assembly Required – Sommaren 2015
Som ny ägare av leksaksföretaget Knickknack Toys, anställer den fjorton år gamla Jarvis Raines ett gäng kompisar från skolan för att hjälpa honom skapa nya, grymma leksaker. Följ ungdomarnas vardagliga äventyr i serien Some Assembly Required, skapad av Dan Signer (A.N.T. Farm, Mr. Young) och Howard Nemetz (Mr. Young, The Suite Life of Zack & Cody) och producerad av Thunderbird Films. Young Artist Awards-nominerade skådespelaren Kolton Stewart, och 2015 Canadian Screen Awards-nominerade Charlie Storwick är några av seriens stjärnor. Serien kommer att ha premiär i samtliga länder där Netflix finns tillgängligt i år, förutom i Kanada där den för närvarande är en succé på YTV.

Bottersnikes & Gumbles – Våren 2016
Bottersnikes & Gumbles är en fartfylld komediserie om gemenskap där du får följa tre äventyrslystna unga Gumbles – Tink, Bounce och Willi – när de studsar omkring och leker, samtidigt som de undviker att bli attackerade av sina lata och griniga grannar Bottersnikes. Den här CGI-animerade serien är utvecklad och anpassad utifrån de älskade Bottersnikes & Gumbles-böckerna och är skapad av Cheeky Little, Mighty Nice och CAKE, på gemensamt uppdrag av Netflix, BBC och Cannel 7 Australia. De första 13 avsnitten kommer att finnas exklusivt på Netflix runt om i världen 2016, med en senare premiär i Storbritannien och Australien.

Barnsektionen i Netflix är tillgänglig från många olika enheter, både PC och Mac, iPads, olika spelkonsoller och smart-tvs. Medlemmarna får en speciell barnprofil tilldelade sig vid tecknande av tjänsten och kan även skräddarsy ytterligare profiler till sina barn därefter. I barnens gränssnitt kommer du direkt till en meny där du kan välja mellan olika kända barnkaraktärer och du hittar ett stort utbud av tv-serier och filmer kopplat till respektive karaktär. Barn och föräldrar kan också bläddra sig igenom serier och filmer organiserade i olika genrer, såsom superhjältar, prinsessor, dinosaurier och girl power, genom lättöverskådliga menyer och med enkla och tydliga förklaringar till respektive titel.    Skriv kommentar