Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix släpper populärt filmavtal och satser på egen film

Datum: 09/09/2015 | 1 kommentar Nyheter

netflix-logo-2-300x200I en anmärkningsvärd och ärlig artikel har Netflix meddelat att de beslutat att inte förnya ett avtal med det amerikanska filmbolaget Epix, som säkrade streamingtjänstens rättigheter till populära filmer som Hunger Games: Catching Fire, World War Z, Interstellar och Transformers: Age of Extinction .

Beslutet påverkar inledningsvis inte svenska Netflix-medlemmar eftersom avtalet endast omfattar den amerikanska marknaden, men det markerar en attitydförändring för streamingtjänsten Netflix, som mycket väl kan vara relevant i andra Netflix-länder.

Tidigare i år meddelade Netflix att de i framtiden kommer att se till att samma filmer och serier kommer att finnas tillgängliga i alla länder, oavsett om det är i USA, Tyskland eller Sverige. Det är denna attityd och en önskan till exklusivt innehåll, som nu innebär att Netflix tappar ett populärt filmavtal. Netflix har uppenbarligen inte kunna sluta ett globalt avtal och skriver här att filmerna skulle fortsätta att ses i andra streamingtjänster och tv-kanaler och därmed inte kommer att vara exklusivt innehåll för Netflix.

Netflix erkänner att beslutet sannolikt kommer att göra några Netflix-medlemmar besvikna men påminner om att streamingtjänsten för närvarande arbetar med ett brett utbud av skådespelare och regissörer om nya filmer, bland annat Brad Pitt, Ricky Gervais, Judd Apatow, Angelina Jolie, Sofia Coppola och Adam Sandler .

I Sverige har Netflix bland annat ett filmavtal med Warner Brothers och huruvida detta också kommer att avslutas när kontraktet löper ut, om Netflix inte kan få ensamrättighet, får tiden utvisa. I USA har Netflix till exempel ingått ett exklusivt avtal med The Walt Disney Company, vilket innebär att streamingtjänsten från år 2016 bliver det enda stället där man kan se filmer från Disney, Pixlar, Lucasfilm, Marvel osv.1 kommentar til Netflix släpper populärt filmavtal och satser på egen film

  1. AW - kl. 00:22, 12-09-2015:

    Finns det någon som bryr sig om grammatik eller ordföljd på denna sida? VÄLDIGT många konstiga ordval och stavningar i en såpass kort text.

    Skriv kommentar