Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix presenterar norsk science fiction-komedi: Blasted – killarna vs aliens

Datum: 12/05/2021 | Inga kommentarer Nyheter

Idag presenterar Netflix den norska filmen Blasted – killarna vs aliens, inspirerad av det verkliga UFO-fenomenet i Hessdalen, Norge. Sci-fi komedin regisseras av Martin Sofiedal, är skriven av Emanuel Nordrum och producerad av Are Heidenstrøm (The Wave) på Miso Film.

I huvudrollerna syns Axel Bøyum och Fredrik Skogsrud som Sebastian och Mikkel. I rollerna syns även Mathias Luppichini (Audun), André Sørum (Kasper), Eirik Hallert (Pelle), Evelyn Rasmussen Osazuwa (Stine) och Ingrid Bolsø Berdal (Hjørdis).

Blasted – killarna vs aliens följer barndomsvännerna Sebastian (Axel Bøyum) och Mikkel (Fredrik Skogsrud) när de återförenas på Sebastians svensexa. Medan Mikkel inte vuxit ifrån tonårstiden med laserdome, har Sebastian blivit en karriärsinriktad arbetsnarkoman som festar loss för att charma potentiella kunder. När svensexan råkar hamna mitt i en rymdinvasion är det upp till Mikkel och Sebastian att återförenas som den kick-ass laserdome-duo de en gång var – och slå tillbaka.

Are Heidenstrøm, producent och VD, Miso Film Norge: “Det är väldigt spännande att få producera den första norska science fiction-komedin. Vi känner oss väldigt privilegierade att få arbeta med Netflix och göra en film i denna oortodoxa genre. Emanuel Nordrum och Martin Sofiedal har skapat en fantastisk historia där vi äntligen får klarhet i ljusfenomenet i Hessdalen.”

Claire Willats, Director, International Original Film Nordics: “Miso Film har varit fantastiska att arbeta med under alla år och vi ser verkligen fram emot att få presentera Blasted – killarna vs aliens för våra medlemmar runt om i världen. Det är ett starkt, och unikt koncept med vass humor och underhållande action. Med ett sånt begåvat kreativt team och Martin Sofiedals regi förväntar jag mig att denna film blir ett roligt och nytänkande tillskott till vårt växande nordiska filmutbud.”    Skriv kommentar