Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix offentliggör ny dramaserie: The OA

Datum: 03/05/2015 | Inga kommentarer Nyheter

brit-marling-the-oa-netflix-235x300Netflix fortsätter sin expansion av originellt innehåll med en helt ny dramaserie, som har den amerikanska skådespelerskan Brit Marling (Babylon, I Origins) i huvudrollen. Serien The OA blir på 8 avsnitt och får exklusiv premiär på Netflix Sverige under 2016.

The OA regisseras av Zal Batmanglij (Sound of my Voice, The East) och Brit Marling har varit med och skrivit manuskriptet till serien. Dede Gardner och Jeremy Kleiner från Plan B (båda producerade i den Oscar-vinnande 12 Years a Slave) och Michael Sugar från Anonymous Content (True Detective, The Knick) kommer vara exekutiv producent för serien tillsammans med Marling och Batmanglij.

Det har inte läckt ut om vad serien kommer att handla om, men den amerikanska median Deadline säger sig veta att The OA kommer innehålla mystiska element.

Även om namnen Brit Marling och Zal Batmanglij inte direkt är så kända, så är de båda erkända för sin involvering i fristående filmer och är representerade på filmfestivalen Sundance vid flera tillfällen.

“Vi är begeistrade för att vara streamingtjänsten som får den första tv-serien som Brit och Zal skapat tillsammans” säger Cindy Holland, Vice President of Original Content hos Netflix. “Oavsett om de är framför eller bakom kameran, så är deras kreativitet alltid fängslande.”

“Brit Marling och Zal Batmanglij är unika berättare som hela tiden försöker att rubba gränserna och utnyttja möjligheterna för att skapa otroligt innehåll. Vi är så glada för att vara en del av The OA “säger Plan B Entertainment.

Se The OA på Netflix Sverige under 2016.    Skriv kommentar