Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix kommer göra flera nya serier varje månad

Datum: 21/12/2014 | Inga kommentarer Nyheter

netflix-logo-300x199Streamingtjänsten Netflix kommer att utvidga sin portfölj av egenproduktioner explosivt de kommande åren och förväntar sig att kunna ha premiär på en ny originalfilm, serie, eller säsong varannan vecka.

Det var i samband med UBS Global Media and Communications Conference i New York, som Ted Sarandos, Chief Content Officer på Netflix, avslöjade streamingtjänstens framtida planer. Det skriver Advertising Age.

Netflix har vid nuvarande tidpunkt skapat 9 originalserier, inklusive den kommande Marco Polo och fängelsedramat Orange is the New Black, och om Netflix ska nå sina mål att ha premiär på en ny serie eller säsong var 14:e dag, ska streamingtjänsten utvidga sin katalog till 20 originalproduktioner, avslöjade Ted Sarandos. Det ska ske inom de närmsta 5 åren.

Netflix vill i slutändan vara världens största producent av originalinnehåll, poängterade Sarandos.

Målet är dock inte enbart att göra serier, som når hela streamingtjänstens 50 miljoner medlemmar, utan fokusera på att skapa serier som når specifika regioner. Till exempel som fallet är med Lilyhammer, som är inspelad i Norge. Netflix är dessutom redan igång med att göra spansk- och fransktalande serier, som har som mål att skapa intresse för filmtjänsten i dessa regioner.    Skriv kommentar