Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Nikolaj Coster-Waldau och Joe Cole spelar i Netflix-filmen Against the Ice

Datum: 21/01/2021 | Inga kommentarer Nyheter

Idag presenterade Netflix Against the Ice, en långfilm regisserad av den prisbelönta danska regissören Peter Flinth, med Emmy Award-nominerade Nikolaj Coster-Waldau (Game of Thrones) och BAFTA-nominerade Joe Cole (Peaky Blinders, Skins) i huvudrollerna.

Nikolaj Coster-Waldau har tillsammans med Joe Derrick adapterat den danska romanen Two Against the Ice, skriven av Ejnar Mikkelsen, till ett filmmanus.

Den engelskspråkiga filmen produceras av den hyllade filmskaparen Baltasar Kormákur och hans RVK Studios, det isländska produktionsbolaget bakom Netflix originalserier Katla och Entrapped.

År 1909 försökte Danmarks Alabama-expedition, ledd av kapten Ejnar Mikkelsen (Nikolaj Coster-Waldau), motbevisa USAs anspråk på nordöstra Grönland – ett påstående som var rotat i tanken att Grönland var uppdelat i två olika landområden. Efter att ha lämnat sin besättning vid skeppet slädar Mikkelsen över isen med sin oerfarna besättningsmedlem Iver Iversen (Joe Cole).

De två männen lyckas hitta bevis på att Grönland är en ö, men att återvända till fartyget tar längre tid och är mycket svårare än väntat. De kämpar mot extrem hunger, trötthet och en isbjörnsattack, och när de äntligen kommer tillbaka hittar de sitt skepp krossat i isen och lägret övergivet. I hopp om att räddas måste de nu kämpa för att hålla sig vid liv. När dagarna blir allt längre börjar deras mentala grepp om verkligheten blekna, vilket ger upphov till misstro och paranoia som är en farlig mix i deras kamp för överlevnad. Against the Ice är en sann berättelse om vänskap, kärlek och den imponerande kraften i kamratskap.

Rollbesättningen inkluderar också Charles Dance (The Crown) och Heida Reed (Poldark).

Nikolaj Coster-Waldau: ”Against the Ice har varit ett passionerat projekt för mig redan från början. Den kombinerar många spännande teman för mig: äventyr, Grönland, kamratskap, lojalitet och kärlek. Det är en intensiv utforskning av två män, två motpoler, fångade i en episkt farlig miljö. Det är också en berättelse om att leva under extrema omständigheter och press, om ständig kamp för överlevnad, att bekämpa hot om extrem kyla, brist på mat, hungriga isbjörnar och inte minst svagheten i det mänskliga sinnet. Peter Flinth skickade mig boken ”Two against the ice” av Ejnar Mikkelsen. Jag läste den, blev kär i den och började anpassa den tillsammans med Joe Derrick. Tillsammans har vi startat eget: ill kippers. Against the Ice är vårt första projekt. Lyckan var gjord när Netflix trodde på vår film, vilket jag alltid kommer att vara tacksam för. Att kunna spela in den här filmen med Peter Flinth som regissör och Baltasar Kormákur som producent är och har varit ett drömscenario för mig. Jag ser fram emot att få dela Against the Ice med alla tittare.”

Baltasar Kormákur: ”Det var en ära när David Kosse bad mig att bli en del av teamet för Against the Ice och bli filmens huvudproducent. Den sanna historien om Mikkelsen och Iversen fångade min uppmärksamhet från början. En berättelse om vänskap genom överlevnad i värsta möjliga förhållanden, berättad med humor. Det var en välkommen utmaning att ta sig an det här och spela in i de isländska högländerna och på Grönland. Att sätta ihop ett stort team av talanger både över och under linjen; ett team av fantastiska människor som var redo att anta utmaningen och att få ut det mesta av förhållandena, med tanke på de extrema omständigheter som denna film förtjänade att spelas in i.”

Claire Willats, Manager, International Original Film, EMEA: “Vi tog chansen att få filmatisera denna otroligt gripande berättelse. Det har varit en spännande resa att få arbeta med talanger som Nikolaj Coster-Waldau, Joe Derrick, Peter Flinth och Baltasar Kormákur och att se deras kreativa vision ta form när de väckte denna historia och dess karaktärer till liv. Against the Ice berättar en historia om överlevnad, kamratskap och styrka som vi är säkra på kommer att engagera och underhålla våra medlemmar.”

Inspelningen av Against the Ice avslutades nyligen. Filmen regisseras av Peter Flinth och produceras av den internationellt erkända och hyllade isländska filmskaparen Baltasar Kormákur (Everest) tillsammans med Nikolaj Coster-Waldau. Filmfotograf är Torben Forsberg, ljudansvarig är Pétur Einarsson och redaktör är Morten Hojbjerg (The Crown). Musiken är komponerad av Oscar Nominee Volker Bertelmann.

Against the Ice släpps globalt på Netflix 2021. Premiärdatum är ännu inte bestämt.    Skriv kommentar