Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Guillermo del Toro gör skräckserie åt Netflix

Datum: 06/07/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Den välkända Oscarsbelönade filmskaparen Guillermo del Toro gör en helt ny skräckserie till Netflix, där han själv personligen väljer ut de mörka historierna – den ena mer skräckinjagande än den andra.

Det skriver streamingtjänsten Netflix i ett pressmeddelande.

Utöver att hitta de bästa historierna, kommer Guillermo del Toro även regissera och skriva ett par avsnitt av serien, även om hans huvudsakliga jobb blir att sammanlänka de ohyggliga historierna med de bästa filmskaparna, manusförfattarna och skådespelarna i branschen.

Serien, som har fått namnet ”10 After Midnight”, kommer att bli en antologiserie, vilket innebär att den består av en samling avsnitt som kan ses fristående. Andra exempel på sådana serier är t.ex. ”Black Mirror”.

”10 After Midnight” blir den första ”live action-serie” som den kända regissören gör åt streamingtjänsten, och han har också varit drivkraften bakom den animerade serien ”Trollhunters”, som även den finns på Netflix. Den tredje säsongen av ”Trollhunters” har för övrigt premiär den 25 maj.

Guillermo del Toro vann under detta års Oscarsutdelning fyra priser för ”The Shape of Water”, som han har skrivit och regisserat, utöver priset för bästa film och bästa regissör.

Innan Guillermo del Toro blev namnet på allas läppar efter ”The Shape of Water”, gjorde han kända filmer som ”Pans Labyrint”, ”Hellboy” och monster-/robotfilmen ”Pacific Rim” från 2013.

Det finns ingen information om när Guillermo del Toros ”10 After Midnight” får premiär på Netflix Sverige, men enligt uppgift kommer den att finnas tillgänglig inom kort.    Skriv kommentar