Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix förnyar ”Black Mirror” med säsong 5

Datum: 14/04/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Streamingtjänsten Netflix kan idag avslöja att den rosade och futuristiska antologiserien ”Black Mirror”, som oftast bjuder på teknologiska utmaningar, återkommer med en helt ny säsong.

Det avslöjar Netflix i ett inlägg på Twitter, som kan ses nedan.

Det är mycket sparsamt med information om säsong 5 av ”Black Mirror”, men klart är att upphovsmannen Charlie Brooker återkommer.

Antalet kommande avsnitt har heller inte avslöjats, men de senaste två säsongerna har bestått av sex avsnitt vardera, medan säsong 1 och 2 endast bestod av tre avsnitt.

Det var från början meningen att säsong 3 och 4 skulle utgöra en enda säsong, men streamingtjänsten valde som bekant att dela upp den. Därför kan man förmoda att den nya femte säsongen också kommer att bestå av sex avsnitt.

Det som skiljer serien ”Black Mirror” från andra är att seriens handling, skådespelare och miljö ändras i varje avsnitt. Man känner därför inte igen sig från ett avsnitt till ett annat, men de utspelar sig ofta i en mörk sci fi-värld där framtidens teknologi skapar nya utmaningar.

Netflix skriver att serien kommer att vara ”Be Right Back”, vilket visas i klippet nedan. Men det ska nog tas med en nypa salt, eftersom den senaste säsongen hade premiär för endast lite över tre månader sedan. Därför vore det överraskande och streamingtjänsten redan har nya avsnitt klara.

Se ”Black Mirror” på Netflix Sverige.    Skriv kommentar