Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Det betyder tummen på Netflix

Datum: 10/05/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Netflix presenterade förra veckan sitt nya betygssystem och rullar i dessa dagar ut en ny betygsfunktion som består av en tumme upp eller tumme ned samt en Match-score’ – till skillnad från tidigare då systemet bestod av 5 stjärnor.

Även om de flesta omedelbart tänker att en tumme som pekar uppåt innebär att man gillar något, mendan tumme ned betyder det motsatta, så har det lagts till några tanker bakom den nya betygsfunktionen.

Ett tryck på “tumme upp” betyder således att man gillar den aktuella titeln och man önskar att Netflix ska komma med fler liknande förslag.

Ett tryck på “tumme ner” betyder att man inte är intresserad av den aktuella titeln och att Netflix ska sluta att föreslå den. Man kan fortsatt söka efter filmen eller serien men den kommer inte längre dyka upp automatiskt på framsidan.

Förutom tummarna så har Netflix också introducerat en ny ‘Match-score’, som visar sig vid sidan av titlarna. Denna uttrycker hur många procents sannolikhet det är att du gillar den aktuella titeln. Detta är uteslutande beserat på vad Netflix vet om dig och deras algoritmer och är därför inte alls beroende av vad andra tycker eller titelns generella popularitet.

Om man har varit flitig att bedöma filmer och serier med det gamla stjärnsystemet så ska du inte oroa dig då Netflix automatiskt har gjort om dessa betyg till att vara inkluderade i det nya. De gamla betygen är därmed inte slängda eller glömda och kommer fortsatt att användas för att föreslå relevanta filmer och serier.

Orsaken till att man har bytt ut stjärnorna mot tummar är då de förvirrade mer än det gav mening. Motsatt mångas uppfattning, så var stjärnorna inte baserade på recensioner eller popularitet, utan uteslutande från egna bertyg och tittar vanor. Om man därmed inte tidigare visat intresse för politiska dramaserier så kommer en titel som ‘House of Cards’ ofta ha lågt betyg – även om den var älskad av andra Netflixmedlemmar.    Skriv kommentar