Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix experimenterar med shuffle-funktion

Datum: 11/06/2019 | Inga kommentarer Nyheter

Du sätter dig framför skärmen och vill se ett avsnitt av din älsklingsserie, som du redan har sett otaliga gånger. Men vilket avsnitt ska du välja?

Netflix är redo att komma till undsättning då streamingtjänsten just nu experimenterar med en ny shuffle-funktion, som automatiskt spelar upp ett slumpmässigt avsnitt av en serie.

Det skriver det amerikanska medienätverket The Verge.

Netflix testar just nu funktionen med serierna ”The Office”, ”Family Guy”, ”New Girl”, ”Friends”, ”Our Planet” och ”Arrested Development”, med flera.

Det är alla de serier där shuffle-funktionen, som fungerar på samma sätt som spellistor på musiktjänster som Spotify, kommer till störst användning då det är serier där man inte nödvändigtvis behöver ha sett alla eller föregående avsnitt för att kunna följa med i handlingen.

Den nya funktionen är just nu endast tillgänglig för ett fåtal Netflix-medlemmar som använder sig av Android, men kommer senare också att bli tillgänglig för alla om den blir populär.

Netflix bekräftar för The Verge: ”Vi testar funktionen för att ge medlemmarna möjlighet att spela upp ett slumpmässigt avsnitt av en tv-serie på mobilappen på Android-enheter. Dessa tester varierar i längd och region, och kommer inte alltid att förbli permanenta.”    Skriv kommentar