Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix avslöjar tittarsiffror

Datum: 20/02/2019 | Inga kommentarer Nyheter

Netflix kunde häromdagen helt extraordinärt avslöja några tittarsiffror för utvalda filmer och tv-serier på streamingtjänsten.

Det skedde i samband med den senaste redovisningen.

Netflix har traditionellt varit tveksamma till att informera om tittarsiffror, men streamingtjänsten verkar nyligen ha ändrat sig på den punkten.

Till och med filmskapare och producenter har aldrig tidigare kunnat få tillgång till några tittarsiffror för sina filmer eller serier. Det enda sättet som producenterna kunde ha koll på hur deras serier togs emot var om Netflix ringde och beställde en till säsong.

Streamingtjänsten kunde dock nyligen avslöja att Susanne Biers Netflix-film “Bird Box” sågs av över 80 miljoner hushåll under de första fyra veckorna.

Netflix kan också avslöja att det spanska tonårsdramat “Élite” sågs av över 20 miljoner hushåll under de första fyra veckorna, medan serierna Bodyguard, Baby och The Protector sågs av över 10 miljoner hushåll vardera under de första fyra veckorna.

Den amerikanska stalkerserien “You”, som hade premiär den 26 december, förväntas att nå upp till 40 miljoner tittare inom loppet av de fyra första veckorna. Detsamma förväntas av den nya Netflix-serien “Sex Education” med bla. Gillian Anderson.

En Netflix-medlem måste ha sett minst 70 % av en film eller ett serieavsnitt för att synas i statistiken.    Skriv kommentar