Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

‘Annihilation’: Biograffilm kommer på Netflix 17 dagar efter premiären

Datum: 26/01/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Streamingtjänsten Netflix har köpt distributionsrättigheterna till sci-fi thrillern ‘Annihilation’, som är regisserad av Alex Garland (‘Ex-Machina’) och som bl.a. har Natalie Portman i rollistan.

Det står klart efter att Netflix har ingått ett avtal med Paramount/Skydance om de internationella rättigheterna, skriver flera amerikanska medier, däribland Deadline.

‘Annihilation’ får premiär på amerikanska biografer den 23 februari 2018 men redan 17 dagar efter får filmen premiär på Netflix Sverige som en del av avtalet.

Nederst i artikeln kan du se en trailer till den spänningsfyllda science fictionfilmen med Natalie Portman, Oscar Isaac, Tessa Thompson, Jennifer Jason Leigh och Gina Rodriguez, som är baserad på en roman av Jeff VanderMeer med samma namn.

I ‘Annihilation’ väljer biologparet (Isaac och Portman) frivilligt att delta i ett hemligt uppdrag på främmande territorium – en avlägsen skog där ett formskiftande Aurora Borealis-liknande väsen väntar. Andra har tidigare vågat sig in i området med katastrofala följder.

Orsaken till att filmen får premiär på Netflix och inte de svenska biograferna verkar vara för att en producent anser att ‘Annihilation’ är för intellektuellt utmanande och komplicerat för publiken och därmed kräver ändringar i filmen, men en annan producent ville inte ge med sig och därför har filmen slutat i händerna på den amerikanska streamingtjänsten.

Se ‘Annihilation’ på Netflix Sverige omkring den 11 mars 2018.    Skriv kommentar