Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix rustar upp med filmer och serier i HDR

Datum: 08/06/2016 | Inga kommentarer Nyheter

Blog_DolbyVision-1-768x432Netflix har alltid satt stolthet i att ligga i framkant gällande framtidens tv och nu kan streamingtjänsten meddela att de under den närmsta framtiden kommer att utvidga sortimentet med fler filmer och serier i High Dynamic Range (HDR). Det skriver Netflix på sin officiella blogg.

Man kan redan se filmer och serier i den superhöga kvaliteten 4K Ultra HD, men då 4K ”bara” ger mer pixlar, så ger HDR bättre pixlar med mer djup. En TV som kan visa HDR visar också mer detaljer i mörker och har ett enormt färgspektrum som kommer tätt på verkligheten. Teknologin är redan utmärkt, men kommer garanterat att bli bättre med ären och det är därför Netflix väljer att ge sina medlemmar möjligheten till att se filmer och serier med den bästa bilden.

Innan vi når augusti kommer Netflix erbjuda över 100 timmars film och serier i HDR och detta tal kommer stiga till 150 timmar innan vi når årsskiftet. Nedanför kan du se en lista över några av de titlar som kommer vara tillgängliga i HDR inom de kommande månaderna.

Redan nu kan man se första säsongen av Marco Polo i HDR på Netflix, men det kräver att man har det ”stora” abonnemanget som ger tillgång till 4K Ultra HD och streaming på 4 skärmar. Detta abonnemanget kostar för närvarande 119 kr i månaden. Förutom Netflix-abonnemanget kräver det också att man har en tv som har HDR-teknolgi.

Här kan du se en lista över nuvarnade och kommande filmer och serier i HDR på Netflix;

A Series of Unfortunate Events (Serie)
Bloodline (Serie)
Chef’s Table (Serie)
Hibana (Serie)
Knights of Sidonia (Serie)
Marco Polo (Serie) – Tillgänglig nu!
Marvel’s Daredevil (Serie)
Marvel’s Iron Fist (Serie)
Marvel’s Jessica Jones (Serie)
Marvel’s Luke Cage (Serie)
Marvel’s The Defenders (Serie)
The Do-Over (Film)
The Ridiculous Six (Film)    Skriv kommentar