Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Luc Besson i snack med Netflix om filmavtal

Datum: 14/03/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Den erkända franska filmregissören Luc Besson som har legat bakom bland annat ‘Det Femte Elementet’, ‘Lucy’ och förra årets stora sci-fi äventyr ‘Valerian and the City of a Thousand Planets’ är i diskussion med Netflix om att producera ett antal spelfilmer exklusivt till streamingtjänsten.

Det skriver den amerikanska median Deadline.

Orsakern till förhandlingen ska finnas hos Luc Bessons filmbolag EuropaCorp som i flera år har varit i finansiella problem – som inte har blivit mindre efter att storsatsningen ‘Valerian and the City of a Thousand Planets’ inte blev en så stor succè som förväntats vid biljettluckorna.

Avtalet innebär att Luc Besson ska regissera en rad filmer till Netflix som kommer att marknadsföras som Netflix Originals och med budgetar på cirka $30 miljoner. En väsentligt mindre budget än vad det var med ‘Valerian …’ från 2017 som kostade mer än 200 miljoner dollar.

Deadline rapporterade också att Netflix mest troligt samtidigt kommer få tillgång till EuropaCorps katalog som innehåller välkända filmtitlar som ‘Taken’ och ‘Transporter’.

Netflix köpte förra året det tecknade serieförlaget Millarworld, vilket samtidigt var seriens första uppköp någonsin. Om Netflix köper in sig i Luc Bessons EuropaCorp, kan man föreställa sig att den franska regissören kommer få tillgång till historierna från Millarworld som tidigare har gjort Kick-Ass, Kingsman och Old Man Logan. Ett samarbete som kan bana väg för unika och intressanta filmer.

Luc Besson har skrivit och regisserat otaliga filmer där, förutom tidigare nämnda ‘Leon’, ‘Nikita’ nog är de mest välkända från fransmannen. Vid nuvarande tidspunkt arbetar han på actionthrillern ‘Anna’ med bland annat Cillian Murphy, Luke Evans och Helen Mirren i rollistan.    Skriv kommentar