Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Marco Polo är en av världens dyraste tv-serier

Datum: 05/12/2014 | Inga kommentarer Nyheter

marco-polo-tv-serier-netflixDen 12. december har streamingtjänsten Netflix premiär på sin nya äventyrsserie Marco Polo som handlar om den berömda äventyrsresanden och hans kamper i det gamla Kina. Seriens 10 avsnitt har kostat över 90 miljoner dollar, vilket gör den till en av de dyraste tv-serierna i världen.

Det är bara medeltids-fantasy tv-serien Game of Thrones, som är gjord av HBO som har kostat mer med en budget på 100 miljoner dollar för den senaste säsongen. Det skriver Business Insider.

Marco Polo är därmed inte bara den dyraste Netflixserien någonsin, utan också ett seriöst bud på en serie som kan mäta sig med den populära serien Game of Thrones. Det visar också att kampen om tittarna är mer intensiv än någonsin.

Orsaken till att Netflix ha skjutit in ett rekordbelopp i Marco Polo beror enligt analytikerna på att serien har en bred internationell attraktion. Serien kan kan därför vara med till att marknadsföra streamingtjänsten över hela världen, till skillnad från exempelvis House of Card och Orange Is the New Black, som har ett större amerikanskt fokus.

Samtidigt har Netflix också valt att behålla alla internationella rättigheter till Marco Polo. Streamingtjänsten har tidigare sålt rättigheterna till bland annat House of Cards till konkurrerande streamingtjänster och tv-stationer där Netflix inte redan var tillgängliga, vilket samtidigt kan betyda att Netflix står framför en bred expansion, som kan omfatta Östeuropa och Kina.

Marco Polo är ett storslaget actionäventyr, som bjuder på en värld full av girighet, förräderi och brutala kamper. Serien är skapad av prominenta namn som John Fusco (Forbidden Kingdom, Young Guns), Dan Minahan (Game of Thrones, True Blood), samt de Oscarnominerade norrmännen Joachim Rønning och Espen Sandberg (Kon-Tiki, Pirates of the Carribbean: Dead Men Tell No Tales).

Läs mer om Marco Polo och se serien exklusivt på Netflix från den 12.december då alla seriens 10 första avsnitt får premiär på streamingtjänsten.    Skriv kommentar